Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Osmaneli- Bursa- Balıkesir hızlı tren hattı projesi T04 tünelinin ışık görme törenine katıldı. Bakan Karaismailoğlu, "Proje tamamlandığında, yüksek hızlı trenlerle Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demir yolu seyahati, kesintisiz, hızlı ve konforlu şekilde yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Osmaneli- Bursa- Balıkesir hızlı tren hattı projesinin Bilecik'in Osmaneli ilçesi yakınlarında yapımı süren 500 metre uzunluğundaki T4 tünelinin ışık görme törenine katıldı. Bakan Karaismailoğlu'nun yanı sıra Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ve Bursa milletvekilleri ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da açılışta yer aldı.

Bakan Adil Karaismailoğlu, son 20 yılda, 1 trilyon 600 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını ifade ederek, 100 yıllık kalkınma ihtiyacını 20 yıla sığdırmayı başardıklarını söyledi. Güney Marmara Hattı'nın önemli demir yolu projesi olan Osmaneli- Bursa- Balıkesir hızlı tren projesinin yapımına devam ettiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, "24 milyar liralık hızlı tren projemiz, 201 kilometre uzunluğunda. 56 kilometrelik Bursa- Yenişehir bölümünde fiziki ilerlememiz yüzde 84'e ulaşırken, altyapı çalışmalarımıza devam ediyoruz. 95 kilometrelik Balıkesir- Bursa bölümüyle birlikte 50 kilometrelik Yenişehir-Osmaneli bölümünde ise proje çalışmaları tamamlandı. Bursa- Yenişehir-Osmaneli bölümünün üstyapı ve elektromekanik işleriyle Yenişehir- Osmaneli kesiminin altyapı işleri hızlı bir şekilde ilerliyor.

Projemiz tamamlandığında, yüksek hızlı trenlerle; Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demir yolu seyahati, kesintisiz, hızlı ve konforlu bir şekilde yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak. T04 tünelimizin kazı çalışmalarında; 612 bin metreküplük toprak hareketi gerçekleştirdik. 140 bin metre zemin iyileştirmesini tamamladık. Çalışmalarımızı hız kesmeden 7 gün 24 saat sürdürerek, 2,5 yıl içerisinde bitireceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim