Bilecik Gönüllüleri Derneği basın buluşmasına katılan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emin Türker, ülke genelindeki mülteci çocuk problemine değinerek Bilecik’in bu konuda huzurlu bir il ve Türkiye genelinin altında temiz bir şehir olduğunu belirtti.

İl Müdürü Türker, diğer illerdeki mülteci çocukların aksine Bilecik’teki mülteci çocukların problem yaratmadıklarını da aktardı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emin Türker, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Bilecik’te göreve başladı. Ülkede çok farklı bölgelerde görev yapan Türker, Bilecik için “Türkiye genelinin altında, temiz bir şehir” vurgusunu yaptı.

Gazetecilerin “Bilecik’te en çok sorunlu gözüken durum nedir? Aile içi şiddet var mı?” soruları üzerine Emin Türker, şu ifadelere yer verdi:

“İzmir’de çalıştım, İstanbul’da çalıştım sokak çocukları merkezinde Kadıköy’de, Etiler Huzurevi’nde, İzmir Narlıdere Huzurevi’nde çalıştım, Ankara İl Müdür Yardımcılığı yaptım. Keçiören’de 850 bin nüfus vardı orada da aile içi şiddet var, kadına karşı şiddet var ama Bilecik’te Türkiye genelinin altında bu oranlar. Çok öldük bittik denecek bir durum yok, ben geldikten sonra 6 ay içerisinde bizim için en hassas konular şunlar; sokak çocuğu var mı, Dilencilik çok büyük bir problem.”

“DIŞARIDAN GELEN MÜLTECİLER ÇOK BÜYÜK BİR PROBLEM AMA BİLECİK’TE SORUN YOK”

Gazetecilerin mültecilerin şehir içindeki durumunu sorması üzerine İl Müdürü Türker, “dışarıdan gelen mülteciler çok büyük bir problem, burada da var ama onlar şehre problem olmamış. Ankara’da, İstanbul’da dışarıdan gelen mülteciler çok büyük bir problem. Ankara’da, İstanbul’da mülteciler tarafından uyuşturucu madde ticaretiyle falan uğraşmaya başlamıştık. İnsan kaçakçılığı, gayri meşru işlere bulaşmış mülteciler, burada onu görmedim. Burası temiz bir şehir, burada kadına karşı şiddet var mı var, çocuğa karşı ihmal istismar vakası oluyor mu oluyor ama Türkiye genelinin altında, temiz bir şehir. Bu da çok fazla kozmopolit olmadığı için diye düşünüyorum. Ben bunu analiz etmiş değilim, bir çalışmada yapmış değilim. Bilecik’te bir problem olduğu zaman çabuk müdahale edilebiliyor. Küçük bir şehirde bunun avantajları var, ufak bir sorun çok çabuk duyuluyor. Burada çok hızlı bir bilgi ağı var, çok hızlı bilgi yayılıyor. Burada basın oldukça kuvvetli, yerel basın. Keçiören’de böyle bir şey yok, herkesin siyasete çok ilgisi var” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim