Bilecik’te, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Türkiye Geleceğine Nefes kampanyası kapsamında fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Vali Kemal Kızılkaya’nın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, 1 Nisan 2022 tarihinde Merkez Kızıldamlar Köyü’nde yanan orman alanında yeniden ağaçlandırma seferberliği yapılacağı belirtildi.

Toplamda 40 Bin fidanın toprakla buluşacağını söyleyen Vali Kızılkaya yaptığı açıklamada; “Türkiye Yüzyılına Nefes Kampanyası çerçevesinde 11 Kasım Saat 11’de, Bilecikliler gününde ağaç dikimi yapıyoruz. Ağaç dikmek için neden burayı seçtik? Biliyorsunuz 1 Nisan günü burada ciğerlerimizi yakan bir orman yangını meydana geldi. 2 Nisan sabahı yangın kontrol altına alındı. Ekiplerimizin yoğun çabası ve köylülerimizin desteğiyle yangını kontrol altına aldık. O gün de ifade ettik en kısa sürede ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağımızı. Bugün geldiğimiz noktada 70 hektarlık bir alanda ekim ve yeniden ıslah çalışmaları yürütülüyor. Ağacı sadece dikmek değil korumak ve ormanları yaşatmak hepimizin görevi.” diyerek daha yeşil bir Türkiye için herkesi ağaç dikmeye ve ormanları korumaya davet etti.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinliğe Vali Kızılkaya’nın yanı sıra kurum amirleri, öğrenciler, köylüler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim