Bilecik’in Pazaryeri ilçesi, Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in yoğun girişimleri sayesinde önemli bir konut hamlesine hazırlanıyor.

İlçenin gelişimi ve vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Ankara’da temaslarda bulunan Başkan Tekin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda Pazaryeri için 300 konutluk yeni bir TOKİ projesi sözü aldı.
Başkan Tekin, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “İlçemizin çehresini değiştirecek bu önemli adımı atmış bulunuyoruz. Bakanlığımızın bu yıl içinde yapacağı resmi duyuruyla projeyi başlatacağız. Pazaryeri’ni modern ve planlı bir şekilde büyütmekte kararlıyız,” dedi.

Mevcut TOKİ Projesinde Teslim Aşamasına Gelindi
Tekin ayrıca, daha önce temelleri atılan ve inşaatı tamamlanan 105 konutluk TOKİ projesinde çevre düzenleme çalışmalarının sona ermek üzere olduğunu, bu sürecin ardından konutların hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. “Yatırımları sadece başlatmakla kalmıyor, hızla tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz,” ifadelerini kullandı.

İlçenin Geleceğine Yatırım
Başkan Zekiye Tekin’in öncülüğünde hayata geçirilecek olan 300 konutluk yeni proje, yalnızca barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayacak; aynı zamanda Pazaryeri’nin ekonomik ve sosyal dokusuna da önemli katkılar sunacak. İlçeye yeni bir dinamizm kazandıracak projeyle birlikte, gençlerin ilçede kalması ve yeni nüfus hareketlerinin teşvik edilmesi hedefleniyor.
Pazaryeri’ni geleceğe hazırlayan Başkan Tekin, “Biz, sadece bugünü değil, yarını da planlıyoruz. İlçemizin her alanda gelişmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz,” diyerek kalkınma hedeflerinin altını çizdi.

Kaynak: ALİ OSMAN ÇELİKAL