Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, milli egemenliğin yalnızca anılması değil, doğru anlaşılması ve kararlılıkla geleceğe taşınması gerektiğini belirtti.

Başkan Subaşı Bu Miras Hepimizin” 13457

Subaşı, Atatürkçü Düşünce Derneği ile Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen “Milli Egemenlik Yolunda Atatürk” söyleşisine ilişkin yaptığı açıklamada, milli egemenliğin bir milletin kendi kaderine sahip çıkma iradesi olduğunu vurguladı.

Başkan Subaşı Bu Miras Hepimizin” 13458

Söyleşide, Prof. Dr. Taner Bilgin ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Rasim Yıldırım’ın katkılarıyla, milli egemenlik anlayışının hangi zorlu süreçler sonunda inşa edildiğinin kapsamlı şekilde ele alındığını ifade eden Subaşı, bu tür etkinliklerin toplumsal bilinç açısından önemli olduğunu kaydetti. Subaşı, açıklamasında, “Bugün bizlere düşen görev; bu mirası sadece anmak değil, anlamak ve kararlılıkla geleceğe taşımaktır.” ifadesini kullandı.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Subaşı, benzer programların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Başkan Subaşı Bu Miras Hepimizin” 13456

Kaynak: HABER MERKEZİ