Söğüt’te başlatılan altyapı çalışmaları, belirlenen program çerçevesinde aralıksız şekilde devam ediyor. İlçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmaların koordineli biçimde ilerlediği belirtilirken, Belediye Başkanı Ferhat Durgut sahaya inerek ekiplerden bilgi aldı ve yürütülen süreci yerinde inceledi.

Başkan Sahada 10594

Yeni Yerleşim Alanlarına Güçlü Altyapı

Çalışmalar kapsamında içme suyu deposu alanında hafriyat ve zemin hazırlıkları sürerken, özellikle Kızılsaray Yolu TOKİ bölgesi başta olmak üzere yeni yerleşim alanlarına yönelik içme suyu hattı imalatları gerçekleştiriliyor. İlçe genelinde ise kanalizasyon hattı kazı ve imalat çalışmaları eş zamanlı olarak devam ediyor.

Yetkililer, yapılan yatırımların yalnızca mevcut ihtiyacı karşılamaya değil, aynı zamanda artan nüfus ve yeni yapılaşma sürecine de cevap verecek kapasitede planlandığını belirtti.

Başkan Sahada 10593

Kurumlar Eş Zamanlı Sahada

Altyapı çalışmaları yürütülürken ilgili kurumlarla da koordinasyon sağlanıyor. Bu kapsamda; Türk Telekom tarafından fiber altyapı hatları, OEDAŞ tarafından elektrik altyapı düzenlemeleri, AKSA Doğalgaz tarafından doğalgaz altyapı çalışmaları aynı bölgelerde eş zamanlı olarak tamamlanıyor.

Bu yöntemle, sokak ve caddelerin tekrar tekrar kazılmasının önüne geçilmesi ve tüm altyapı ihtiyaçlarının tek seferde karşılanması hedefleniyor.

Başkan Durgut, ilçenin geleceğine yönelik önemli bir yatırım sürecinin yürütüldüğünü belirterek, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. İlçenin uzun yıllar sorunsuz hizmet alabileceği modern ve güçlü bir altyapıya kavuşması için sürecin titizlikle takip edildiği vurgulandı.

Başkan Sahada 10596Başkan Sahada 10595Başkan Sahada 10597

Kaynak: HARUN KAYMAZ