Türk Sağlık-Sen Bilecik Şube Başkanı Ozan Genç, bir sendika başkanının “Yiğit düştüğü yerden kalkar… Anadolu 100 yıllık narkozdan çıkıyor…” ifadelerine tepki gösterdi.

Başkan Genç Türki̇ye Cumhuri̇yeti̇ İlelebet Payi̇dar Kalacaktir 12338 (1)

Genç, bu sözlerle kastedilen ifadelerin açık ve net şekilde açıklanması gerektiğini belirterek, “Hangi narkozdan bahsediyorsunuz?” diye sordu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıl önce esaret zincirlerini kırarak kurulduğunu ifade eden Genç, milletin bağımsızlık mücadelesiyle ayağa kalktığını ve Cumhuriyet’i kurarak yeniden dirildiğini vurguladı.

Açıklamasında Cumhuriyet’in bir “uyanış” olduğunu belirten Genç, farklı söylemler üzerinden Cumhuriyet’e ve kurucu değerlere yönelik yaklaşımları eleştirdi. Genç, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kopuş değil, tarihsel devlet aklının devamı olduğunu ifade ederek, devletin daha güçlü ve çağdaş bir yapıyla yeniden inşa edildiğini söyledi. Milli mücadele, Atatürk ve kurucu iradeye vurgu yapan Genç, Cumhuriyet’e yönelik söylemleri “hazımsızlık” olarak nitelendirdi.

Açıklamasının sonunda Genç, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalacağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ