Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Arslanboğa, 2026 bütçesini eleştirerek kaynakların faiz, israf ve imtiyazlı holdingler için kullanıldığını söyledi.

Cafer Arslanbogadan Sehitler Haftasi Mesaji1

Arslanboğa, “Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın da ifade ettiği gibi, kaynaklar üç canavara gidiyor: faiz canavarı, kamudaki israf canavarı ve imtiyazlı holdinglere haksız kaynak aktarılması. Bu üç canavara kaynaklar aktarıldığı için millete imkân kalmıyor” dedi.

2026 yılı için 2,74 trilyon lira faiz ödenecek olduğuna dikkat çeken Arslanboğa, borçlanmanın da aynı hızla devam ettiğini ve 2,72 trilyon liralık bütçe açığının tamamının borçlanma ile karşılanacağını söyledi.

Arslanboğa, dar gelirlilere vergi zamları ve yeni vergiler gelirken, imtiyazlı holdinglerin vergi muafiyetlerinden yararlandığını vurguladı: “Bütçeden bu sene **2,4 trilyon liralık gelir ve kurumlar vergisinden vazgeçiliyor. Vergiyi imkânı olanlar, zenginler ödüyor, ama imtiyazlı holdingler vergi ödemiyor.”

2026 yılı garanti ödemeleri için ayrılan 238 milyar liranın şehir hastaneleri, yap-işlet-devlet projeleri, köprü ve otoyollara ödeneceğini belirten Arslanboğa, son iki yılda bu rakamın 403 milyar lirayı bulduğunu söyledi. “Cumhurbaşkanı, bu projelerle ilgili cebimizden bir kuruş çıkmayacak demişti, ama üç yılda neredeyse 650 milyar lira devlet hazinesinden çıktı” diye ekledi.

Arslanboğa, bütçenin toplamda 6 trilyon lira kaynak aktardığını ifade ederek şunları söyledi: “Faize 2,74 trilyon, imtiyazlı holdinglere 1,25 trilyon, israfa 2 trilyon lira… Toplamda 150 milyar dolar civarında bir para. Bu milletin parası. 85 milyon insanın parası faize, israfa ve imtiyazlılara gidiyor.”

Bütçede emekli, dar gelirli, esnaf, çiftçi ve gençlerin dikkate alınmadığını belirten Arslanboğa, “Sadece faiz, borçlanma, yandaşlar ve imtiyazlılar var. Böyle bir bütçe ile Türkiye yönetilemez. 2026 bütçesi bir çöküş bütçesidir; ekonomik iflasın vesikasıdır” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ