Bilecik’te Atatürk İlkokulu tarafından başlatılan “E-Atık Hayra Katık” kampanyası, kullanılmayan elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını ve elde edilen gelirle maddi durumu yetersiz özel gereksinimli öğrencilere akülü tekerlekli sandalye temin edilmesini amaçlıyor.

Öğrenci, veli ve öğretmenlerin ortak çabasıyla yürütülen kampanya kapsamında, elektronik atıklar okul bünyesinde oluşturulan E-Atık Birimi’ne teslim ediliyor. Kampanyaya mahalle esnafı ve toplumun diğer kesimleri de destek veriyor.

Bilecik İl Millî Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, kampanyaya katkı sunan tüm öğrenci, öğretmen, veli ve vatandaşlara teşekkür etti. Müdür Şimşek, “Bu tür sosyal sorumluluk projeleri, hem çevre bilincinin gelişmesine hem de ihtiyaç sahibi çocuklarımıza destek olunmasına büyük katkı sağlıyor” dedi.

Kampanya, 15 Mayıs tarihine kadar devam edecek ve tüm vatandaşlar elektronik atıklarını okulda oluşturulan birime teslim edebilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ