Cumhuriyet Halk Partisi eski Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, son günlerde kamuoyunda konuşulan olası görevlendirme ve atama iddialarına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
Siyasi yaşamı boyunca hiçbir göreve atama yoluyla gelmediğinin altını çizen Pamukçu, bugüne kadar üstlendiği tüm görevleri seçimle kazandığını ve yine seçimle devrettiğini belirtti. Pamukçu açıklamasında, aktif siyaset yaptığı dönem boyunca hiçbir zaman kişisel hırs ya da şahsi beklenti içerisinde olmadığını vurgulayarak, siyaseti halkın beklentileri ve refahı için bir araç olarak gördüğünü ifade etti.
Mevcut süreçte siyasi duruşuyla bağdaşmayacak herhangi bir atama yöntemini doğru bulmadığını belirten Pamukçu, “Bir Atatürk kadını ve bir anne olarak, selden kütük kapmak anlayışını reddediyorum” mesajını verdi. Siyaseti sahada, vatandaşın yanında yürüttüğünü dile getiren Pamukçu, kadın kimliğiyle yıllardır sokakta, köyde, çarşıda ve pazarda siyaset yaptığını belirterek, önümüzdeki süreçte olağan veya olağanüstü seçimlerde aday olma ihtimali dışında herhangi bir atama görevini kabul etmeyeceğini açıkladı. Pamukçu, açıklamasının sonunda tüm yaşananlara rağmen Cumhuriyet Halk Partisi'nin birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edeceğine inandığını ifade ederek, partinin milletin umudu olmayı sürdüreceğini kaydetti.
CHP eski Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu’nun açıklaması, parti tabanında ve siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı.





