19 Ekim’de, ilimizin başarılı avukatlarından Faik Akarkarasu, CHP Bilecik Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Seçime uzun süre olmasına rağmen yapılan bu açıklama, Eskişehir’de bir yerel televizyonda gündem oldu.

Programda konuşan isimler, Akarkarasu’nun erken aday adaylığı açıklamasını ve bunun partide yaratacağı hareketliliği değerlendirdi.
Konuşmacı, “Bilecik’te Avukat Faik Akarkarasu yıl başında billboardları donattı ve ‘Ben aday adayıyım’ dedi. Erken açıklama olmalı; milletvekili adayıysam şimdiden çıkıp çalışmalıyım. Kimden utanıyoruz? Kimden korkuyoruz? Bu partiye de katkıdır, partiye karşı da görevdir, yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Diğer konuşması ise “Bizim için ön seçimin kaçınılmaz olduğunu bu söylem bir kez daha vurguluyor. Ön seçim olduğunda partide bir hareketlilik ve kaynaşma olur; bu da genel seçimde partinin oylarına olumlu yansır.” yorumunu yaptı.
Akarkarasu’nun aday adaylığı açıklaması, hem Bilecik’te hem de bölge medyasında geniş yankı buldu ve seçim süreci öncesi partide hareketlilik oluşturdu.






