Bilecik’te 15 Temmuz Şehitleri Anma Günü programları başladı.
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de anma programları başladı. Programlar kapsamında, ilk olarak şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.
Törene; Vali Faik Oktay Sözer, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Uğur Ertekin, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun ve il protokolü, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve askerlerin saygı atışının ardından Vali Faik Oktay Sözer ve berberindekiler şehit kabirlerine karanfil bırakarak dua etti. Vali Sözer, Şehitlik Defteri’ni imzalamasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.
Şehitlik defterini imzalayan Vali Sözer, “15 Temmuz sadece bir direniş değil, aynı zamanda yeniden dirilişin adıdır.” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin nesiller boyunca bu milletin hafızasında yaşayacağını belirten Vali Sözer, milleti iradesinin tarihin en karanlık senaryolarını da elinin tersiyle ittiğini dile getirdi.
Vali Sözer, “Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, tüm aziz şehitleri rahmetle ve minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.” İfadelerine yer verdi.