Cafer Elmas


Tıp Bayramı etkinlikleri doktora yapılan saldırı ile gölgede kaldı. Dün Devlet Hastanesi'nde üzücü bir olay yaşanırken, 112 Acil Servisi'ndeki pratisyen doktor hastanın saldırısına uğradı.
Gündüz düzenlenen Seminer'de Başhekim Yardımcısı Dr. Nihal Akpınar'ın doktorlara karşı uygulanan şiddete değinmesinin ardından akşamüzeri 112 Acil Servis'te acil doktoruna saldırı gerçekleşti.
112 Acil Servise gelen İbrahim Çelik (26) adındaki hastaya Doktor Ali Kaya müdahale etti.
Doktorun hastadan tahlil istemesinin ardından hastanın biranda fenalaşması üzerine ailesi doktorları yeniden çağırdı.
İki doktorun aynı anda müdahale ettiği esnada bir anda psikolojik hastalığı olduğu öğrenilen İbrahim Çelik, doktorlardan Ali Kaya'nın kafasına tekme attı.  Tekmenin etkisi ile yere yığılan  Doktor Ali Kaya(27) neye uğradığını şaşırdı. Hasta yakınlarının da doktora küfürlü konuştukları iddia edildi.
Olay yerine gelen polis ve hastane güvenliği duruma müdahale ederken, İbrahim Çelik tedavisinin ardından gözaltına alındı. Kafasına darbe alan Doktor Ali Kaya ise beyin travması teşhisi ile Devlet Hastanesi'ne yatırılarak tedavi altına alındı.
Olay sonrası açıklama yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz , 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarken böyle üzücü bir olayla karşılaşmalarının kendilerini şok ettiğini belirterek, yaşananlara çok üzüldüklerini belirtti.
Yılmaz, ‘biz insanı yaşatki devlet yaşasın diyen Şeyh Edebali’nin torunlarıyız. Sorunlarımızı kavgayla çözmeyelim. Bizim burada amacımız insanı yaşatmak. İnsanın yaşamasına vesile olan kardeşlerimize bu yapılan reva değil. Bu yapılanları esefle kınıyoruz. Genel olarak haksızda olabiliriz, haksızda olsak bu davranış çözüm değil. Şiddete şiddetle karşılık versek kime faydası olacak. 14 Mart Tıp Bayramında böyle bir olayın olması bizleri şok etti, bayramımızı zehir etti. Böyle şeyleri bir daha Allah nasip etmesin.
Değerli kardeşimize geçmiş olsun diyoruz. Bu özveriyi gösteren insanların bunu değil teşekkürü ve saygıyı hak ettiğini düşünüyoruz.  Ama böyle bir olay yaşanırsa biz şiddetle karşısında duracağız. Bizim personelimizin haksızlık yarattığı yerde biz halkımızın da yanındayız.
Halkımıza haksızlık olduğunda onlarında yanındayız. Hiçbir zaman sağlık personelimizi yalnız bırakmayacağız. Böyle bir olayla karşılaşmaktan dolayı çok üzüldük. İnşallah birdaha böyle bir şey yaşamayız’ dedi.
Sağlık Sendikası Bilecik İl Temsilcisi İrfan Yelken de saldırı sonrası Acil önünde basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı.
Editör: TE Bilişim