Hasan Güner

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ilgilileri, çeşitli sektörlerden birçok talep aldıklarını ileterek, “Ön değerlendirmenin ardından gerçekleştirilecek toplantıda sistemin işleyişi hakkında bilgilendirmede bulunulacak ve eğitime katılacaklara şifreleri dağıtılacak. Önümüzdeki hafta ortasında başlaması beklenen eğitim, internet üzerinden bir ay sürecek. Kursiyerlerin hangi dersleri aldığı ve sistemde ne kadar vakit geçirdiği izlenebilecek.” dedi.

Eğitim programını gerektiği şekilde takip etmeyen kursiyerin şifresi iptal edilecek. Bir ders bitirilmeden sonraki derse geçilemeyecek fakat bitmiş derslere tekrar dönmek mümkün olacak. Eğitim tamamlandığında değerlendirme sınavı yapılacak ve sınavı geçenler sertifika alacak.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında sunmuş olduğumuz bu proje ile, ilimizde faaliyet gösteren firmalara, dış ticaret çalışanları ile dış ticaret mevzuatını tüm yönleriyle öğrenmek isteyen kişilere kapsamlı bilgi vermeyi ve operasyonel uygulama becerisi kazandırmayı hedeflemekteyiz. Proje kapsamında ilimizde 40 kursiyerin eğitimi planlanmakta olup; 30 kursiyer odamız üyelerinden, 10 kursiyer ise İŞKUR İl Müdürlüğü’ne talepte bulunan firma veya kişilerden oluşacaktır.”

Editör: TE Bilişim