AKP Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yaklaşan 5. Olağan kongre hakkında açıklamalarda bulundu. “Kongreyi partimize yakışır şekilde yapacağız” diyen Kurtulmuş, bu ayın sonuna kadar delege seçimlerinin tamamlanacağını söyledi. AKP Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yaklaşan 5. Olağan kongre hakkında şu bilgileri paylaştı:

“BİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE OLAĞANÜSTÜ BİR KONGRE GEÇİRDİK”

“Şimdi malumunuz bizim önümüzde 5. Olağan Kongre var. 5. Olağan Kongre'yi inşallah biz kendimize ve partimize yakışır bir şekilde yapacağız. Bildiğiniz gibi partimizde kurulduğundan beri bir olağanüstü kongre oldu. Olağanüstü kongreyi sizler takip ettiniz, bizler oradaydık. Bir şekilde partimizde bir genel başkan değişikliği oldu. Çok değerli kurucu genel başkanımız, o günkü Başbakanımız şu anki Cumhurbaşkanımız, bir şekilde partimizi kurup ekibiyle birlikte halk nezdinde hak ettiği yere getirip kendi hak ettiği Cumhurbaşkanlığı makamına ilk defa halkın oylarıyla seçilip Cumhurbaşkanlığı makamına geçti. Partimiz içerisinde yapılan geniş tabanlı istişareler neticesinde Ahmet Davutoğlu ismi ön plana çıkarak, biz delegeler tarafından kongrede aday gösterildi. Delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak genel başkanımız ve Başbakanımız oldu. Bu kongre sürecinde bizim partimizin kargaşa, kaos, bölünme, değişik isimleri gündeme getirme gibi, yani bizde herhangi bir olay olsun da biz de avucumuzu ovuşturalım, Ak Parti sekteye uğrasın, Ak Parti içinde karışsın gibi beklentileri olanlar beklentilerinin karşılığını bizde bulamadılar. Biz, bize yakışır bir şekilde olağanüstü bir kongre geçirdik. Şimdi de bu önümüzdeki süreçte inşallah bize yakışır şekilde bir kongre sürecini yaşayacağız.

“BU AYIN SONUNA KADAR DELEGE SEÇİMLERİMİZ TAMAMLANACAK”

Öncelikle bizim üyelerimiz arasında yapılacak bir delege seçimi olacak inşallah ve yarın itibariyle bunun süreci de başlayacak. Bu ayın sonuna kadar inşallah delege seçimlerimiz tamamlanacak. Bu ayın sonundan itibaren de Aralık ayının sonuna kadar inşallah Türkiye genelinde ilçe kongreleri bitecek. Aralık ayı içerisinde tekrar il kongreleri başlayacak, onlar da Şubat ayının 22'sinde bitecek. Yani netice olarak 22 Şubat itibariyle Türkiye'de Ak Parti, tüm kongrelerini tamamlamış olacak, ondan sonraki süreçte de inşallah seçimlere girecek. Bu süreçle ilgili delege seçiminden başlamak üzere gerek beldelerde yapılacak olan seçimler gerekse ilçelerde yapılacak seçimler gerekse il kongresiyle ilgili bizim genel merkezimizin almış olduğu karar şu yönde; bu istişareler, bu çalışmalar ne kadar gerekiyorsa o kadar çok yapılacak. Gerek üyelerle gerek delegelerle gerek akil insanlarla gerek partimizdeki teşkilat mensuplarıyla gerek daha önce görev yapmış il başkanı, ilçe başkanı, belde başkanı, belediye başkanı arkadaşlarla istişareler yaparak kongrelerimize bu önümüzdeki süreçte inşallah tek listeyle gireceğiz, alınan karar budur. Neticede bu karar, bizim partimize katkı sağlayacak diye düşünüyoruz.

“HERKESE DANIŞARAK TEK LİSTE HALİNDE KONGREYE GİDECEĞİZ”

Kongrelerde belki de değişik listelerle çıkabilirsiniz, geçmiş seçimlerde bu tür olayları biz partimizde yaşadık, bunların partimize katkı sağlamadığını bizzat burada müşahede ettik. Genel merkezin Türkiye genelinde yapmış olduğu şey de çalışma neticesinde iyi çalışmanın çok önemli olduğu, ön istişare sürecinin çok önemli olduğunu, istişare sürecinde belki de ufak tefek kırgınlıklar olabilir bunları akil adamlarla bir şekilde çözeriz; ama kongrelerde birden fazla liste çıktığı zaman partide yaşanan kırılganlık, partide yaşanan sıkıntıları aşmanın mümkün olmadığını gözlemledi ve böyle bir karar aldı. Neticede biz sonra çatışma ortamından ziyade kongreler sonrasında partimize zarar verecek bir ortamın meydana gelmemesi için ön istişare sürecini yoğun bir şekilde yaparak, herkese danışarak tek liste halinde kongreye gideceğiz inşallah. Bu kongre sürecinden de partimiz güçlenerek çıkacak, buna inancımız sonsuz. Bu zamana kadar olan kongreler neticesinden nasıl her geçen gün güçlenerek çıktıysak bu kongreden de öyle çıkacağız.

“ONLARIN KONGRELERİNDE BELKİ DE SANDALYELER HAVADA UÇUŞUYOR”

Bizim dışımızdaki siyasi partilerin, başta ana muhalefet partisi olmak üzere, kongrelerinin nasıl geçtiğini sizler biliyorsunuz zaten genel basından. Onların kongrelerinde belki de sandalyeler havada uçuşuyor, kavga, gürültü, kaos yaşanıyor. Neticede onların bir fayda sağlamadığını zaten toplumda müşahede ediyor. İşin özeti, hangi manada olursa olsun bizim toplumumuz gerginlik, kavga, gürültü, kaos istemiyor arkadaşlar. Huzur istiyor, barış istiyor, sükunet istiyor, muhabbet istiyor, sohbet istiyor, sevgi ortamı istiyor. Neticede bu kongrelerde, nasıl bizim olağanüstü kongremiz tereyağından kıl çeker gibi olmuşsa, hiç kimseye zarar gelmemişse bu kongremizde de başta ilimiz olmak üzere Türkiye genelinde de bu şekilde neticelenecek.

“TAKDİR GENEL MERKEZİN”

Kongre süreçlerinden sonrasıyla ilgili olan süreci de birkaç cümleyle aktarayım sizlere. Şimdi kongre süreçleri bittikten sonra milletvekili aday adaylığı süreci başlayacak, aday adaylığı sürecinde müracaatlar alınacak. O takvim, o zamanı geldiğinde açıklanacak ama nasıl bizde bu kongre süreçlerinde olacaksa ondan sonraki süreçte de gene istişare kurulları kurulacak. O sürece daha çok vakit olduğu için bununla ilgili pek fazla konuşmak istemiyorum. Bu kongrelerde, başta ilçelerde, beldelerde ve ilde olmak üzere, milletvekili aday adayı olacak arkadaşlar aday olmayacak ve aday gösterilmeyecek. Yani bir belde başkanı, bir ilçe başkanı, bir il başkanı eğer aday adayı olmak istiyorsa veya genel merkez tarafından aday gösterilmek isteniyorsa genel merkezin de kararı ve tavsiyesiyle kendisi kongrede kesinlikle aday olmayacak. Tabii bu genel merkezle yapılan istişareler neticesinde olacak. Neticede genel merkez, tabii yıllarca çalıştığı başkanlık yapmış arkadaşlar hangi alanda çalışmış olursa olsun, bunlarla ilgili gerekli bilgi altyapısına sahip oldukları için bu ekipte çalışacak arkadaşları tanıdığı için diyecek ki sen milletvekili aday adayı ol, sen olma gibi değerlendirmeleri kendisi yapacak. Bir de şu şekilde bir şey var, bu kongrelerde aday olmayan birim başkanı arkadaşlar kongreler sonrasında teamül yoklamalarına tabi tutulmayacak. Milletvekili aday adayı olacak ilçe başkanı, il başkanı arkadaşlar teamülde onlara oy kullanılmayacak. Takdir genel merkezin, bu manada genel merkez kendi çalışma ekibinden istediklerini aday veya aday adayı gösterecek. Bu süreçler inşallah bu şekilde neticelenecek.

“2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMA HEDEFİYLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Biz il olarak, şu an itibariyle 2002 yılında %24 oy oranında başladığımız yolculuğa bu zamana kadar gerçekten her seçimden birinci parti olarak çıktık ve şu anda son Cumhurbaşkanlığı seçimiyle %51 bandına oturduk. Bundan sonraki hedefimiz, Allah nasip ederse, %51'in üzerinde oy alarak önümüzdeki kongrelere hayırlısıyla bize yakışır şekilde yaparak önümüzdeki milletvekili seçimlerine 2 milletvekili çıkarma hedefiyle yolumuza devam edeceğiz. Bizdeki siyaset anlayışı sizlerin de bildiği gibi hesap üzerine olmaz. Bizde samimi duygularla siyaset yapılır, samimiyetle gelirsiniz bu millete hizmet kervanı veya millete hizmet yoluna çıkarsınız, samimi duygular içerisinde hiçbir hesap kitap yapmadan gelirsiniz ve bu parti teşkilatlarında değişik kademelerde görev alırsınız. Bir gün gelir sizinle ilgili teşkilatlar, genel merkez veya halkımızın herhangi bir takdiri olursa sizi belediye başkanlığı olabilir, ilçe başkanlığı olabilir, il başkanlığı olabilir, milletvekili adaylığı olabilir, bir yerde görmek isterse mutlaka görür; ama siz onun hesabıyla yola çıkmazsınız. Çıkanlar zaten siyasette uzun soluklu olmadılar, çıkmayanlar uzun soluklu oldular. Bu şekilde arkadaşlarla bu zamana kadar yolumuza devam ettik, bundan sonraki süreçte de inşallah hesapla değil samimiyetle bu millete hizmetkar olma anlayışıyla siyasi yolculuğumuza, milletimizin bize bu zamana kadar verdiği destekle devam edeceğiz.

 

Editör: TE Bilişim