Hasan Güner
   
    Bozüyük Belediyesi’nin yer ve imkan sunduğu dernek, diğer ihtiyaçlar için yardımseverlere çağrıda bulundu.
    Dernek Başkanı İsmail Çelik, yaptığı açıklamada, “Derneğimizin ihtiyaçları, mutfağımız için mini buzdolabı, ses sistemi, büyükçe bir LCD televizyon, notebook, projeksiyon cihazı ve perdesidir.
    Şimdiye kadar yaptığımız gezileri, etkinlikleri ve engellilerimizin mutlu anlarını, tekrar izleterek onları daha mutlu edebiliriz. Sponsor olabileceklere duyurulur. Şimdiden teşekkür ederiz.” dedi.
    İhtiyaç duyulan davlumbazın, bir hayırsever tarafından temin edildiğini ve ismini daha sonra açıklayacağını belirten Başkan Çelik, ihtiyaçların giderilmeye çalışılmasının yanında, dernek etkinlik salonunda akıl oyunları kursunun devam ettiğini, bundan sonra da kurs ve faaliyetlerin de tam gaz devam edeceğini söyledi.
    Çelik, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
    “Derneğimiz 2010 yılında kuruldu. Küçük bir binadaydık. Aktif çalışmalarımızdan, topluma hizmetlerimizden dolayı Bozüyük Belediyesi bize yer tahsis etti. Birçok ihtiyaçlarımızı belediye karşıladı ama tabii ki ihtiyaç bitmiyor. Biz de olması gereken ihtiyaçlarımızı belirttik. Hatta bir kısmı hemen sponsorlar tarafından karşılandı.
    Belediyemizin bize tahsis ettiği yerde bir etkinlik salonumuz, yönetim odası ve lavabo olmak üzere, ihtiyaçlarımızın görülebileceği bir engelli derneği mevcut.
    Şu ana kadar İngilizce kursumuz oldu. Engellilerimizden gelen talepler doğrultusunda kurslar açıyoruz. Akıl oyunları kursumuz devam ediyor. Kara kalem, Kur’an-ı Kerim konularında da talepler var. Aslında burası adeta bir rehabilitasyon salonu. Çünkü hafta içi her gün o salonda toplanıyoruz. Kursumuz olmadığı zaman dahi toplanıyoruz.
    Bozüyük Belediyemizin tahsis ettiği araç engellilerimizi evlerinden alıyor, buraya getirip yine dernekten evlerine dağıtıyor. Bunu biz Bozüyük Belediyesi’yle işbirliği şeklinde yapıyoruz. En büyük destekçimiz Bozüyük Belediyesi, artı diğer kurumlarla da işbirliği yapıyoruz. Mesela Halk Eğitim bize hoca tahsis ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle engelsiz yarınlar projemiz var. Anaokulu ve ilkokullarda seminerler ve bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Tabela derneği değil, çalışan bir derneğiz.
    Şu anda kayıtlı üyemiz 170 kişi ama derneğimiz kurulduğundan bu yana bir şekilde dirsek teması yapmış 2 bini aşkın engelli var. Yani biz tüm engelli gruplarına hitap ediyoruz. Her türlü ihtiyaç dahilinde üyemiz olsun olmasın biz hizmet dağıtırız. Şu anda 40 kişi hizmetlerimizden kurslarımızından faydalanıyor. Dediğim gibi biz engellilere açığız yani. Herhangi bir şekilde derneğimize başvuran herkese açığız.
    2 yıldır yaptığımız bu yıl da düşündüğümüz en büyük asker bizim asker projemiz var. Engelinden dolayı askerlik yapamayan engellilerimize yönelik bir günlük askerlik uygulaması. Engelsiz yarınlar projemiz var, onu da Rehberlik Araştırma Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte yürütüyoruz.
    Kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneğini sergiliyoruz çalışmalarımızla. Sosyal hayata engel yok projemiz var, onda da engellilerimizi topluma karıştırma babında çeşitli piknik olsun, kültürel gezi olsun bu gibi çalışmalar yapıyoruz. Sporda engel yok diyoruz, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’yle birlikte. Burada kapalı spor salonunda spor çalışmalarında bulunuyoruz engellilerimizle birlikte.
    Şöyle bir durum da var, bunu pek çok dernek yapmıyor. Aileyle engelliyi ayırmıyoruz. Yani katılmak isteyen engellinin yanında annesi veya babası da gelebiliyor. Çalışmalara birlikte katılıyorlar. Sporda engel yok projemiz de bu şekilde devam ediyor.
    Toplum yararına engelli yararına dernek olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Gelecek taleplere göre de kurslar açıyoruz. Bu ay içerisinde yeni yerimizin resmi açılışı yapılacak. Biz de toplumun bir gerçeği ve bir parçasıyız. Karşılıklı yaşam mücadelesi veriyoruz.”
Editör: TE Bilişim