Korkmaz Kesik

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker,  Türkiye’de nakliyecilerin büyük sorun yaşadığını belirterek, “Türkiye’de her şeyin bir rayici var nakliyecinin rayici de yok sahibi de yok” dedi.

Söğüt’te nakliyecilerin sorunları tartışılmak üzere istişare toplantısı gerçekleştirildi. Söğüt Belediye Başkanlığına ait Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Söğütlü İl Genel Meclis Üyeleri ve Söğütlü nakliyeciler katıldı.

Toplantıda Söğütlü nakliyeciler sorunları dile getirdi. MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker,  nakliyecilerin sorunlarının Türkiye genelinde yaşanan bir sorun olduğunu belirtti. Şeker, “Türkiye’de her şeyin bir rayici var nakliyecinin rayici de yok sahibi de yok.” diyerek, nakliyecilerin sorununu kimsenin sahiplenmediğini dile getirdi. Şeker, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Şeker: “Mazotla ilgili sıkıntı çok büyük”

“Türkiye’de her şeyin bir rayici var nakliyecinin rayici de yok sahibi de yok. Ben bu hükümet olarak demiyorum bizim zamanımızdaki hükümetler de dâhil hiç kimse bu konuya sahip çıkmıyor. Ben enerji komisyonundayım, benim Opet var. Benim aldığım fiyatta daha aşağı fiyata satıyorlar. Bunu nasıl satıyorlar? Bunun bir sürü masrafı var. Buna akıl, sır erecek gibi değil. Bir ara konterner çekme işi yaptım. Eczacıbaşı’ndan İzmir’e gidiyorum. İzmir’den yükleyip İstanbul’a götürüyorum. İstanbul’dan yükleyip Bozüyük’e getiriyorum. Adamlar bizden daha ucuz veriyor. Bu olayı bir araştırdık gördük ki gemi mazotu kullanıyor. Adamlar bir gemi almış, gemide 10 litre yakıyorsa 500 litre dışarı satıyor. Bunu sayın bakana ilettik. Bizim benzinliklere gelerek kontrol ediyorsunuz. Bizi kontrol ediyorsun şuradaki kamyoncuyu da kontrol et. Söğüt Seramik’in önüne gelip kamyondan mazotu alarak kaçak olup olmadığına bak. Kaçak mazot olana ver 10 bin liralık cezayı ondan sonra bir daha o mazotu kullanmaz. Ama bilmiyoruz bu durum hükümetlerin de mi işine geliyor? Adamlar Suriye’den İskenderun’a boru döşemişler.

Bu yalnız sizin sorununuz değil, otobüsçülerin de sorunu. Otobüsçü arkadaşlarımız, “Uçaklara bunu yüze 50 ıskonto ile veriyorsunuz. Ben otobüsü dolduruyorum. Iğdır’dan İstanbul’a gidip geliyor. 500 TL para kalmıyor.” diyor. Mazot sorunu, Türkiye’nin büyük bir sorunudur. Buna bir ceza yazılmazsa, bir çözüm bulunmazsa durum kötü. 10 numara yağ kullananlar ne yapsın? Eskişehir’de bütün otobüsler bunu kullanıyordu. 2 otobüs yanınca kontrol etmeye başladılar. Şimdi Eskişehirli otobüsçüler isyan ediyor. Bu sorun Türkiye’nin her yerinde yaşanıyor ama çözüm cezadan başka bir şey olmuyor.

 Benzinliklerde adam kaçak mazotu satıyor. Üç gün sonra kapatıyorlar başka yerde yapıyorlar. Şimdi bakanlık bir kanun çıkardı. 5 sene o benzinliği kapatıyor. Biz oralardan mazot almamaya çalışıyorduk. Faturalara bakınca bakkal çıkıyordu. Geçenlerde bizim çalışan elemanlar bizim sahte fişlerin basıldığını söyledi. Bozüyük Taşıyıcılar Kooperatifini aradım. Hemen Bilecik’ten Mali Şube Müdürlüğünü aradım. Mazotla ilgili sıkıntı çok büyük, bu kamyoncunun da derdi otobüsçünün de derdi.”

Aydoğdu: “Çözüm protokol yapmak”

Söğüt Belediye Halil Aydoğdu, Söğütlü nakliyecilerinin en büyük sorunun Söğütsen Seramik’ten kaynaklandığını söyledi. Aydoğdu, “Burada en büyük problem Söğütsen seramik’te bulunuyor. Diğer fabrikalarda o kadar ciddi bir problem yok. Termalin yükü belirli birkaç tane firma var. Gökyar’da ve Koza Altın’da herhangi bir sorunumuz yoktur. Ama Söğütsen Seramik’te çok ciddi bir sorun yaşıyoruz. Buna çift taraflı bakmamız lazım. Sorunun birinci kaynağı 3S nakliyatın kurulmuş olmasıdır.


Fabrikanın kendi nakliyat firması olunca orada kar amaçlı sistem güdüyor. Problemin ikinci noktası nakliyecilerden kaynaklanıyor. Yazın kamyoncumuz başka işlerde çalışılıyor. Yazın istenilen sayıda araç bulunamıyor. 3S’de bunu bahane ediyor. Fakat burada gözden kaçırdıkları bir şey var. Söğütsen Seramik, bizim nakliyecimizle protokol imzalasa bizim nakliyecimiz dışarıya kaçmaz ve o işi yapar. Bununda özellikle altının çizilmesi lazım. Bu bahaneyi ortadan kaldırmanın yolu protokol yapmaktır.”

Editör: TE Bilişim