Çimento, Seramik, Cam ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Genel Kurulu’nu yaparak yeni yönetimini seçti. Yönetim Kurulu Başkanlığına Bahadır Kayan’ın seçildiği toplantıda Sançim Bilecik Çimento Yönetim Kurulu’nda yer aldı.

ÇCSİB bilindiği gibi Çimento, Seramik, Cam ve Toprak Ürünlerinde üretim ve ihracatta dünyanın en büyükleri arasında yer alan üç sektörün tek çatı örgütü altında birleştiği bir birlik. SANÇİM Bilecik Çimento da Bilecik’te ve Bursa’da beton ve çimento üretiminde sektörün en önde gelen kuruluşları arasında bulunuyor.

ÇCSİB' den yapılan yazılı açıklamaya göre üretim ve ihracatta dünyanın en büyükleri arasında yer alan üç sektörün tek çatı örgütü olan ÇCSİB, dün gerçekleştirilen seçimli Genel Kurulu ile 11 kişilik yeni yönetimini belirledi. Geçen yıl 3.4 milyar dolarlık ihracata imza atan ÇCSİB' de yeni Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan oldu.

Bir önceki yönetimde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Bahadır Kayan, seramik sektöründe tecrübesi ile tanınıyor. Kayan, halen sektörün en köklü ve güçlü şirketlerinden Kale Yapı Ürünleri Grubu'nda. Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini yürütüyor.

SANÇİM BİLECİK ÇİMENTO’NUN DA BULUNDUĞU YÖNETİM, SEKTÖRÜN UZMAN KADROSUNDAN OLUŞTU

Türkiye ihracatında yerli kaynakları en fazla kullanan ve ithal ürünlere bağımlılığı en az olan stratejik sektörler çimento, cam ve seramikte, Bahadır Kayan'ın başkanlık edeceği yeni yönetim kurulu; Ekom Eczacıbaşı Dış Ticaret A.Ş., Eleks Dış Ticaret A.Ş., Ece Banyo Gereçleri Sanayi Ticaret A.Ş., Çimentaş İzmir Çimento Fab. T.A.Ş., H.C. Trading B.V., Batı Çim Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş., Sançim Bilecik Çimento, Maden, Beton, Sanayi Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayi Ticaret A.Ş., Trakya Cam Sanayi A.Ş. ve Anadolu Cam Sanayi A.Ş. temsilcilerinden oluştu.

 

Editör: TE Bilişim