2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı, dün karnelerin verilmesiyle birlikte sona erdi. İlimiz genelinde toplam 163 okulda 35.200 öğrenci karne heyecanı yaşarken, il protokolü öğrencilerin bu heyecanına ortak oldu. Bilecik Merkez Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve İl Jandarma Komutanı J. Albay Alper Sır, öğrencilere karnelerini verdiler. Renkli görüntülere sahne olan tören sonunda açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, velilere tavsiyelerde bulundu. Her başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da velilerin payı olduğunu ifade eden Nayir, öğrencilerin gelişimi için yaz tatilinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Nayir şöyle konuştu:
“Bugün bir eğitim öğretim yılını tamamlıyoruz. Toplam 163 okulumuzda 35 bin 200 öğrencimiz tatile giriyor. İnşallah başarılı bir öğretim yılı geçirmişizdir. Bizim öğrencilerimizden isteğimiz, karnelerine bakıp yaz tatillerini de değerlendirmeleri. Velilerimizden de isteğimiz, hem başarıda, hem başarısızlıkta velilerimizin de payı olduklarını bilmeleri. Çocuklarımızın moralini bozmadan, onları geliştirmek için neler yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışmaları. Her sene bir önceki seneden daha başarılı olmaya yönelik hedefler koymamız lazım. Bu seneyi kapattık, atık milli eğitim teşkilatımız gelecek senenin hedeflerini ve hesaplarını yapacak. Öğrencilerimiz ve velilerimiz yine aynı şekilde başarıyı arttırmak için ne gerekiyorsa onu yapacak. Biraz önce sınıfta da söylediğim gibi her başarının altında mutlaka bir eğitim hikâyesi vardır. Her başarısızlığın altında da bir eğitim eksikliğinin hikâyesi vardır. Bizi başarılı olmak zorundayız. Bulunduğumuz coğrafyada başarılı olmayan devletlerin, milletlerin akıbetlerinin zor olduğunu hep beraber görüyoruz. Bu işin temeli de eğitim. Arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize çok büyük görev düşüyor.

Okullarımıza da büyük görev düşüyor. Bu bir sacayağı gibi. Öğrenci, veli, öğretmen işbirliği olmadan istediğimiz başarıyı yakalayamıyoruz. İlimizde gördüğümüz, yerel yönetimlerle de güzel bir işbirliği içerisinde eğitim için gerekli bütün harcamaları yapmayan çalışıyoruz. Bütün faaliyetleri yapmaya çalışıyoruz. Basınımızın bu konuya gösterdiği ilgiye de ben peşinen teşekkür etmek istiyorum.”
Törene katılan ve çocuklara özel hazırlattığı “Bilecik Çocuk” dergileri hediye eden Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bir eğitim öğretim yılını acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle geride bıraktık. Temennimiz. Burada oluşan olumsuzluklardan iyi dersler alarak gelecek eğitim öğretim yılında o olumsuzlukları olumluya dönüştürmek. Güzellikleri de yeterli görmeyerek daha fazla çalışarak, daha ileri bir noktaya götürmenin çabası ve gayreti içerisinde olmamız gerek. Ben tüm eğitim öğretim ve milli eğitim camiasını bu anlamda kutluyorum. Öğrencilerimize sağlıklı, sıhhatli, neşeli bir tatil diliyorum. İnşallah üç ay sonra bu okullarımız yeniden şenlenecek, okullarımızda daha güzel ortamlarda buluşmak temennisinde bulunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: TE Bilişim