19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeniyle Bilecik’te resmi ve sivil araçlarla konvoy düzenlendi.

Saat 19.19’da Valilik önünden başlayan ve Organize Sanayi Bölgesi’nden Atatürk Bulvarı’na, buradan da Cumhuriyet Meydanı’na kadar uzanan güzergahta devam eden konvoy renkli görüntülere sahne oldu.

Sirenler ve alarmlar eşliğinde birçok aracın katılımı ile gerçekleşen konvoya iştirak eden vatandaşların zaman zaman araçların camlarından çıkarak Atatürk’e ithafen slogan attıkları gözlenirken, bazı vatandaşlar ise önlerinden geçen konvoyu cep telefonlarından canlı yayın yaptı.

Ne var ki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleşen araç konvoyuna katılım için geçtiğimiz günlerde Vali Bilal Şentürk’e davette bulunan CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün ve davet edilen Vali Bilal Şentürk’ün konvoya katılmadığı gözlendi.

Vekil Tüzün’ün Bozüyük’teki 19 Mayıs konvoyuna katıldığı öğrenilirken, Vali Şentürk’ün ise araç konvoyuna teşrif etmediği görüldü. Bu durum kamuoyunda, “ne davette bulunan, ne de davet edilen katılmadı” dedirttirdi.

Bilindiği gibi İsrail’in Filistin’e yönelik yapmış olduğu saldırılar sonrasında Bilecik’te sokağa çıkma yasağına rağmen Vali Bilal Şentürk’ün izni ile yüzlerce araç ile protesto gösterisi gerçekleşmiş ve ardından Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapılmıştı. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen yapılan konvoy kamuoyunda tepkilere neden olurken, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Yaşar Tüzün ise, Vali Şentürk’e tepki göstererek, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda aynı tutumu sergilemeleri gerektiğinin altını çiziyorum. Hatta Devletin Valisi olmayı beceremeyen Hükümet Valisi olan Bilecik Valisini konvoyun en önünde bulunmaya davet ediyorum” demişti.

Vekil Tüzün’ün bu çağrısını yanıtsız bırakan Vali Şentürk’ün araç konvoyuna katılmadığı görüldü.

Diğer yandan Vali’ye 19 Mayıs konvoyu için davette bulunan Vekil Tüzün’ün ise Bilecik merkezinde değil de Bozüyük’teki araç konvoyuna katıldığı öğrenildi. 19 Mayıs’ta sabah düzenlenen çelenk koyma törenlerinde Vali Şentürk ile Milletvekili Tüzün’ün selamlaşmadığının gözlenmesinin yanı sıra törende Belediye Başkanı Semih Şahin’in adının da okunmaması Vali ile muhalefetteki siyasilerin arasındaki gerginliği ortaya serdi.

Editör: TE Bilişim