Kurs eğitmeni, Ertuğrulgazi Ortaokulu Kimya ve Fen Bilgisi Öğretmeni İsmail Büyükbay, gazetemize yapmış olduğu açıklamada, kursun, öğrencilerin el becerisini artırdığını vurgulayarak “Uçsun ya da uçmasın kursiyerler buna bir emek harcıyor. Son derece faydalı bir kurs diye düşünüyorum.” dedi. Kullanılan malzemelerin Türk Hava Kurumu’ndan temin edildiğini ifade eden Büyükbay, şu bilgileri verdi:


“Kursumuz Türk Hava Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ortaklaşa açılan resmi bir kurstur. Kursumuz  ‘Ata Planör Model Uçak’ isminde geçiyor. Malzemelerimizi Türk Hava Kurumu’ndan temin ediyoruz.  Türk Hava Kurumu Bilecik Şubesi’ne dilekçe vererek gerekli tüm malzemeleri buradan temin edebiliyoruz. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi ile kursumuza resmiyet kazandırıp, Ertuğrulgazi Ortaokulu’nun mekânını kullanıyoruz.


Herhangi bir yaş kategorisi yok. Buradaki öğrencilerimizin öncelikle el becerileri artıyor. Bulunduğumuz ortamda kendileri kesip, biçiyorlar. Haftanın belirli günlerinde Salı, Çarşamba ve Cuma günleri çalışıyoruz.


Uçağımızın iskelet hali ve kaplanmış hali bulunuyor. En son sudan geçirilerek ıslatılıyor. Harita üzerinde gösterilen uygun atış yerleri bulunuyor. Uçağımızı yere paralel şekilde atmamız gerekiyor. Eğer tam kurallara uygun şekilde attıysak en az 20-25 metre uçuyor ve hava da dönebiliyor. Fakat üstünkörü yapılmışsa ve yapılış yöntemlerine dikkat edilmemişse uçak çakılabiliyor. Bazen belli bir süre giderek dönme işlemini gerçekleştiremiyor. Uçsun ya da uçmasın insanlar buna bir emek harcıyor. Bunu yapmaya çalışıyor. Son derece faydalı bir kurs diye düşünüyorum.


Kurs sonunda etkinliğimiz olacak. Uçaklarımızı hep birlikte burada atacağız. En iyi kiminki uçarsa diplomasını da ona göre vereceğiz. Gerçi her katılana sertifikası Halk Eğitim Merkezi ve Türk Hava Kurumu’ndan temin ediliyor. Belki olabilirse, yerel kaynakları kullanarak alacağımız yardımla kursa katılanlarla bunun asıl yapıldığı Bozüyük’teki İnönü tesislerine gidip, orada gerçek Ata Planör ile nasıl uçulduğunu da izleyebiliriz. Aslında kursun sonunda öyle bir gezi yapmamızda çok faydalı geçecektir.”

 

Editör: TE Bilişim