Milletvekili Selim Yağcı, 23 Nisan Perşembe akşamı saat 21.00’de tüm Bilecik’i balkonlardan ve pencerelerden İstiklal Marşı okumaya davet etti.

Milletvekili Yağcı,

“Milli Mücadele'yi Cumhuriyet’le taçlandıran gelişmeler silsilesinin dönüm noktasında; Türk milletinin geleceğini tayin etme irade ve inancının bir yansıması olarak Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. YILINDA KURULUŞ DİRİLİŞ VE KURTULUŞUN ŞEHRİ BİLECİK Milletvekili olarak Gazi mecliste yer almanın haklı onurunu yaşıyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. Açılış yılı vesilesiyle bütün hemşehrilerimin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.

Bu vesile ile 23 Nisan 1920 de kurucu mecliste şehrimizi temsil eden Ahmet Lakşe, Halil Işık, Mustafa Kemal Güney, Necip Soydan ve Ahmet Hamdi Aksoy beylerle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu milletvekillerimizi, bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Covid-19 virüsü salgınına karşı alınan sağlık tedbirleri nedeniyle; Milletçe büyük coşku ve heyecanla kutlama hazırlıklarına aylar öncesinden başladığımız, Gazi Meclisimizin Açılışının 100. Yılı kutlamalarında coşku ve heyecanımızı alanlara, meydanlara taşıyamıyor olmanın yüreğimizde burukluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl ilk kez çocuklarımız evlerinde kutlayacak.

İnşallah Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamalarında bu yıl meydanlarda gösteremediğimiz coşku ve heyecanı hep birlikte yaşayacağız.

Covid-19 virüsü salgınına karşı 83 milyon insanımızın sağduyu ile verdiği mücadele Türk milletinin ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama inanç ve iradesinin yansımasıdır.

Meydanlarda olamasak da tüm hemşehrilerimin tek yürek olarak evlerinde kutlamalara büyük bir şevkle iştirak edeceğine inanıyorum.

Bu vesile ile 23 Nisan Perşembe günü saat 21.00'de tüm Bilecikli hemşehrilerimi balkonlarından, pencerelerinden İstiklal Marşı'mızı 83 milyonla birlikte söylemeye davet ediyorum.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim