Gökay Şimşek

Metal iş kolunda yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde uyuşmazlık sonrası DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası 5 Şubat’ta greve çıkma kararını açıklarken, sendikanın Bilecik İl Temsilcisi Recai Büyükbeyhan, işverenlere bunun son uyarı olduğunu belirtti.

“Sermaye vahşi bir egemenlik kurmuş durumda”

Gebze’de gerçekleşen bölgesel mitinge Demisaş ve Accuride Wheels (eski Tekersan) işçileri 350 kişilik katılım sağladı. Yaklaşık 10 bin işçinin Gebze’deki miting alanını doldurduğu gözlenirken, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Bugün işçilerin taleplerini görmezden gelen patronları son kez uyarmak için toplandık. Sermaye sınıfının dizginlenemez kâr hırsı var. Sermaye vahşi bir egemenlik kurmuş durumda. Tarihte hiç olmadığı kadar eşitliksiz yaşanıyor. Ülke ekonomisi büyüdüğü bir dönemde bile işsizlik, yoksulluk içinde yaşıyor. Tabii ki bu eşitsizliğin temeli kapitalizmdir. Patronlar kendileri bilir işte metal işçileri burada, günlerdir bu gerçeği haykırıyor.” ifadelerine yer verdi. Genel Başkan Serdaroğlu, son olarak 5 Şubat’ta greve çıkacaklarını duyururken olası bir grev yasağını ise tanımayacaklarını belirtti.

“Grev artık kapıdadır”
Birleşik Metal İş Bilecik İl Temsilcisi Recai Büyükbeyhan ise, “Bıçak kemiğe dayandı. Grev artık kapıdadır” açıklamasında bulunurken, Cuma günü yapılacak olan sendikanın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrası alınacak karar doğrultusunda Pazartesi veya Salı günü Demisaş ve Accuride Wheels (eski Tekersan) fabrikalarına grev kararını belirten yazıların asılacağını söyledi.



 

Editör: TE Bilişim