Cafer Elmas

Dünyanın kapalı alandaki ilk ‘Blok Mermer Fuarı’ olma özelliği taşıyan Bursa Blok Mermer Fuarı’na ilimizden çok sayıda mermer firması katılırken, fuara öncü mermer kuruluşu Turgut Özen Mermer damgasını vurdu. Hazırladığı çok özel standıyla ilgi odağı olan Turgut Özen Mermer, kendisiyle özdeşleşen ve dünya mermer piyasasının gözdesi olan Bilecik Beji mermerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Sektöre 1 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması beklenen fuar, firmaların beklentisinin de üstünde iyi geçiyor. Fuarda müşterilere sunulan onlarca ton ağırlığındaki çeşitli renk ve desende blok mermerler tamamen satıldı. Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda birbirinden ilginç mermer ve iş makineleri bulunuyor. 7 ayrı salondan oluşan 40 bin metrekare kapalı alanda 12 ülkeden 148 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile hazırlanan fuarda 600'ün üzerinde renk ve desenden oluşan 870 blok mermer sergileniyor.

Ülkemizde blok mermer ve iş makinelerinin kapalı sergi salonlarında ilk kez sergilendiği Bursa Blok Mermer Fuarının 1 milyar dolarlık iş hacmine imkan vermesi bekleniyor. Dünya doğal taş rezervinin yaklaşık yüzde 40’ına sahip olan Türkiye’nin sektörde yaklaşık bin 500 adet doğal taş ocağına, 2 bin 100 civarında fabrika ölçeğinde tesise ve 9 bine yakın atölyeye sahip bulunuyor.

Fuara ilişkin görüşlerini aldığımız Turgut Özen Mermer sahibi Turgut Özen, dünyada ilk defa açılan blok mermer fuarının çok verimli geçtiğini söyledi. Bu fuarın tüm dünyada ses getireceğini ifade eden Özen, Bilecik ekonomisi için de can suyu olacağını ve büyük katkı sağlayacağını belirtti. Deneyimli işadamı, önümüzdeki yıl yapılacak fuara daha kapsamlı hazırlanacaklarını ve Bilecik mermerini dünyaya daha iyi tanıtacaklarını sözlerine ekledi.
Bursa Blok Mermer Fuarı hakkında açıklama yapan Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun; “Bursa Blok Mermer Fuarına İlimizden 12 şirketimizle katıldık. Mermer sektörü, doğal kaynaklara dayalı bir sanayi olarak katma değeri yüksektir ve şehrin ekonomisindeki yeri üretim, ihracat ve istihdam açısından önemli konumdadır. Mermer sektörünün katma değerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak, sektörü desteklemek ve Bilecik’in tanıtılması adına gerçekleştirilen bu organizasyonlara katılmak öncelikli hedefimizdir. Mermer sektöründe söz sahibi olan ilimiz için umarım bu fuar sektör temsilcilerimizin beklentilerinin gerçekleşmesine imkan sağlayacaktır. Türkiye’deki Mermer üreticiliğindeki sıkıntıları göz önüne aldığımızda bu fuarın tüm mermer firmaları için olumlu sonuçlar doğurmasını temenni ederim.”dedi.
MADSİAD ile TÜYAP’ın işbirliğinde düzenlenen fuarın açılış törenine Başbakanlık Başmüşsaviri Ali Osman Koca, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye başkan yardımcısı Nihat Can,BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu, TÜYAP Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Bursa Blok Mermer Fuarına İlimizden; Centay Madencilik, Çiftyıldız Mermer, Eba Madencilik, Federal Mermer Madencilik, Göksutaş Mermer, Gökyar Mermer, Limar Mermer Maden, Natura Mermer Madencilik, Prodem Ürün Geliştirme San, Silkar Madencilik, Turgut Özen Mermer ve Yüce Madencilik katıldı.

Editör: TE Bilişim