Yenipazar kanyon yolu üzeri Batandere mevkiinde boş bir tarım arazisi üzerinde çıkan yangın, Belediye’ye ait iki itfaiye, bir adet iş makinesi aracı, 8 Belediye ve 6 İlçe Jandarma personelinin yardımı ile uzun uğraşlar sonucu söndürülerek kontrol altına alınırken, Kaymakam Yavuz Kartal, Belediye Başkanı İlhan Özden ve Jandarma Komutanı Cumhuriyet Gürcan’ın da bulunduğu grup yangının ortasında kalarak tehlike yaşadı.

Tarım arazisi üzerinde çıkan yangın, kuru ot örtüsü ve rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yenipazar Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa zaman içerisinde bölgeye intikal ederken, Belediye Başkanı İlhan Özden, Kaymakam Yavuz Kartal ve İlçe Jandarma Komutanı Cumhuriyet Gürcan, bölgede söndürme çalışmalarını takip etti. Bu esnada Kaymakam Yavuz, Başkan Özden ve İlçe Jandarma Komutanı Gürcan’dan oluşan Heyet, Belediye iş makinesinin yanmaktan kurtarılması için çalışıldığı esnada yangın içinde kalma riski ile karşı karşıya geldi.

İki itfaiye aracı ve bir adet iş makinesi ile çıkan yangına müdahale edilirken, 6 İlçe Jandarma personeli de söndürme çalışmalarına destek verdi ve yangın ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.

Çıkan yangın uzun süren çalışmalar sonucunda söndürülürken, yangında İnhisar ve Bilecik Orman İşletmesi’nden gelen arazöz ile bölgede soğutma çalışmaları yapıldı.

Yangın yerine Bilecik merkez ve çevre ilçelerden olay yerine sevkedilen yangın söndürme arazözünün geciktiği iddia edilirken, iş makinelerinin ardından çevre ilçelerde bulunan arazözün Yenipazar ilçesine de kazandırılması gündeme geldi.

Yaşanan bu sıkıntı Yenipazar Belediye Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Belediye Başkanlığı’ndan yapılan paylaşımda, “dün akşam saatlerinde kanyon yolu üzerinde Batandere mevkisinde kullanılmayan tarım arazisi üzerinde çıkan arazi yangını, ilçe Kaymakamımız Sayın Yavuz Kartal'ında bizzat bulunduğu Belediyemize ait iki adet itfaiye, bir adet iş makinesi, 8 personel ve ilçe jandarma Komutanı Sayın Cumhuriyet Gürcan ve altı görevli personelin müdahalesi ile sonucu ciddi ağır sonuçlar doğuracak olan arazi yangını ormanlık alana atlamadan kontrol altına alındı.

Arazi yapısının bozuk olması, çorak toprak yapısına sahip olan arazi üzerindeki yıllarca yetişen ve kuru ot örtüsünün hızlı bir şekilde yanması, Belediyemiz itfaiyelerinin üst yapılı ve on teker araçlar olması nedeni ile yangın alanında rahat hareket edememeleri nedeni ile biran Kaymakamımız Sayın Yavuz Kartal, Belediye Başkanımız Sayın İlhan Özden ve Jandarma Komutanımız Sayın Cumhuriyet Gürcan'ın bulunduğu grup, Belediye İş makinesinin yanmaktan kurtarılması için çalıştığı esnada yangın içinde kalma riskini beraberinde getirdi.

Daha sonra İnhisar ve Bilecik Orman İşletmesi’nden gelen arazözler ile yanan alanın soğutma çalışmaları yapıldı. İlçemize, ilimize, ülkemize, Sayın Kaymakamımıza, Başkanımıza ve Komutanımıza büyük geçmiş olsun. Lütfen biraz dikkat kıymetli vatandaşlarımız” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim