Bilecik merkeze bağlı Yeniköy'de çiftçilik yapan kadınlar Vali Süleyman Elban’a ziyaret gerçekleştirdiler.

Vali Elban, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Dernekler Müdürü Cemal Kaya ile Yeniköy'de çiftçilik yapan kadınları kabulünde, üreten kadın çiftçileri her zaman destekleyeceklerini belirterek, kadın girişimciliğine örnek olacak bir çalışma başlattıkları için tebrik etti.


Valimiz Elban, kadın çiftçilere yönelik yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

''Bilecik'te önemli bir sektör olan tarım alanında da, kadın çiftçilerimiz gizli kahramanlardır. Tarım, ilimizde kırsal alanda kadın emeğinin en fazla katıldığı iş sahasıdır.

Yeniköylü kadınlarımız tarafından kurulacak dernekle birlikte hem kadın girişimciliğini teşvik etmiş olacaklar, hem de yöresel ürünlerinin tanıtımını ve pazarlamasını yapacaklar. Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın sosyal ve ekonomik statüsünün daha da yükseltilmesi, tarımsal kalkınma içindeki rollerinin daha da artırılması ve buna bağlı olarak sosyo-ekonomik bakımdan daha güçlü hale gelmeleri için her türlü desteği vereceğiz.''
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yıldız da Yeniköylü kadın çiftçilerin çalışkan ve üretken olduklarını anlatarak, kurulacak dernekle birlikte güzel işler başaracaklarına inandığını söyledi.
İl Dernekler Müdürü Kaya da ''Bilecik Kayıboyu Üreten Kadınlar'' Derneği olarak kurulması planlanan dernek için gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi.

      

 

Editör: TE Bilişim