Korkmaz Kesik

 

Osmaneli, Bozüyük ve Aşağıköy’de baz istasyonlarında yaşanan hırsızlık olaylarının ardından Bilecik İl Jandarma Komutanlığınca araştırma başlatıldı.  Bursa’da da aynı şekilde hırsızlık olaylarının yaşanması ile Bursa İl Jandarma Komutanlığı ile Bilecik İl Jandarma Komutanlığınca ortak çalışma ile hırsızların aynı şahıslar olduğu ortaya çıktı.


Yoğun bir çalışmanın ardından şüpheliler 14 bidon içerisinde
280 litre trafo yağı ile suçüstü yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine konulduğu açıklandı. Bilecik İl Jandarma Komutanlığınca yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 

“Bilecik Osmaneli ilçesi ve Aşağıköy köyünde 21 Eylül 2014, Bozüyük ilçesinde 05 Kasım 2014 tarihlerinde toplam üç adet baz istasyonundan hısızlık olayı meydana gelmiştir. Kamuya ve GSM şirketlerinde verdikleri zararın yanında vatandaşların huzurunu bozup haberleşme imkanlarını olumsuz yönde etkileyen hırsızların yakalanmasına yönelik Bilecik İl Jandarma Komutanlığınca araştırma başlatılmıştır. Bursa ilinde de benzer olayların yaşanması sebebiyle hırsızlıkları yapan şahısların aynı olduğu değerlendirilmiş ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu şüphelilerin kimlikleri tespit edilmiştir.


21 Kasım 2014 günü saat 05.00 sıralarında şüpheliler E.Y ve E.A nın Bursa Yenişehir Kıblepınar Mahallesinde bulunan GSM baz istasyonundan hırsızlık yaptıkları tespit edilmiştir. Şüphelilerin kullandıkları araç dur ihtarına uymayarak olay yerinden kaçmış, yapılan takip sonucu şüpheliler 14 bidon içerisinde
280 litre trafo yağı ile suçüstü yakalanmışlardır. Yakalanan iki kişi 22 Kasım 2014 tarihinde çıkartıldıkları Mahkemece tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine konulmuşlardır.” 

Editör: TE Bilişim