Bilecik’in Söğüt İlçesi’ne bağlı Küre Köyü mücavir alanları içerisinde kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı çıkan bölge halkı, halkın katılım toplantısını protesto ederek toplantıya katılmadı.

Söğüt İlçesi Küre Köyü sınırları içerisine kurulması planlanan çimento fabrikası için Çevre Mevzuatı gereği ÇED sürecindeki “Halkın Katılım Toplantısı” düzenlenecekti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak başkanlığında köye gelen heyet ve şirket yetkilileri, Çevre Mevzuatı gereği proje hakkında bilgilendirme yapacaktı ancak halk projeyi protesto etti ve toplantıya katılmadı.

Kahvehanede yapılması planlanan toplantı kahvahanenin açılmadığı için iptal olurken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak toplantının karşı tarafında bulunan çay bahçesine geçerek vatandaşlara daha sonra taleplerini yazılı olarak kendilerine sunabileceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Memleket Partisi İl Başkanı Hüseyin Korkman, Kızıldamlar Köyü Muhtarı Metin Gezen ile Yeniköy Köyü Muhtarı Bahattin Kaygısız ve Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı üyeleri  (TEMA) ve bölge halkının hazır bulunduğu alanda açıklama yapan Küre Köyü Muhtarı İbrahim Gögerci şöyle konuştu: “Çevresel Etkilerin Değerlendirilmesinde ÇED raporunu isteyen çimento fabrikasına karşı toplantı düzenlenmiştir. Ama toplantıyı biz protesto ettik. ‘İstemiyoruz’ dedik. Toplantıya da katılmadık.

Daha sonrası ÇED heyeti köyden ayrıldı.

Editör: TE Bilişim