Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Halk Bankası vasıtasıyla Bilecik’te ticari faaliyetlerini devam ettirmekte olan işletmelere tüketici kredileri hariç toplamda 87 Milyon TL kredi verdi.

Bilecik esnafına ve sanayicisine yönelik kullandırılan krediler biraz olsun piyasaya can verirken, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Gölcan, Halk Bankası Bölüm Müdürü Yavuz Kotan ile biraraya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Gölcan, 15 gün içerisinde Bilecikli esnafa yönelik verilen krediler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bilecik’te daha önce kredi kullanmayan küçük esnafa 7 bin 425 lira kredi verildiğini aktaran Başkan Gölcan, yine küçük esnafa 25 bin liralık kredi kartı verildiğini aktardı. 15 gün içerisinde de eski kredi kullanan esnafa Kredi ve Kefalet Kooperatifi 8 milyon lira kredi verdi.

Diğer yandan ilimizde faaliyet yürüten fabrikalarda dahil olmak üzere ticari faaliyetini yürütenlere 10 milyon lira tüketici kredisi hariç bu zamana kadar toplamda 87 milyon lira kredi kullandırıldığını belirten Başkan Gölcan, icraya düşmüş esnafa da bir tane kefil karşılığında kredi tahsisi yapıldığını belirtti.

Editör: TE Bilişim