Şeyh Edebali Türbesi’ne akan Bilecik’in lağım sorununa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum el atarak Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’e 26 milyon bütçe taahhüdünde bulunup 6 ay içinde bitirme sözü aldı.

Yıllarca ilimizin kanayan yarası ve ayıbı olarak gösterilerek bir türlü halledilemeyen, gelen ziyaretçilerin ve turistlerin ayıpladığı, Şeyh Edebali Türrbesi’ne akan Bilecik’in lağım sorunu Belediye Başkanı Semih Şahin’in girişimleri ve hazırladığı dosyayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sunması ile neticelendi.

Bakan Kurum, hemen yapılması için her türlü talimatı vereceğini, bunun için de Bilecik Belediyesi’ne 26 milyon TL bütçe sağlanacağını ayrıca Başkandan buranın 6 ay içerisinde bitirilme sözünü aldığını söyledi.

Bakan Kurum, “Şeyh Edebali vadisine bırakılan atık sularla ilgili İller Bankası Genel Müdürlüğü aracılığı ile birlikte yaklaşık 26 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek ve bu vadiye bırakılan atık suların bertarafı ile yine atık su arıtma tesisinin ihyasını Bilecik Belediyemiz İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ile birlikte bu süreci de yürütüyor olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim