Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle birlikte 1 Ocak'tan itibaren yeni ehliyetler için sürücülerden sağlık raporu istenmeye başlandı.  

Ehliyet Değişikliği için gerekli sağlık raporunu almak isteyen Bilecikli Şerif Ahmet Sarı isimli vatandaş 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ne gitti. Kalp rahatsızlığı bulunan Sarı’yı aile hekimi, Bilecik Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları bölümü ve Kardiyoloji bölümüne sevketti.

Muayane olmak için Bilecik Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları bölümüne giden Sarı, bu bölümde ücretsiz şekilde muayene olduğunu ancak Kardiyoloji bölümüne gittiğinde muayene için ücret istediklerini iddia etti.

Göz Hastalıkları bölümünde ücret alınmadığını ifade eden Sarı, “Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları bölümüne gidip muayene oldum. Muayaneden sonra ücret alıp almama konusunda arada kaldılar. Doktorlardan birisi alalım, diğer almayalım dedi. Sonradan ücret almamaya karar verdiler. Ücret almadan rapor imzalandı” dedi.

Göz Hastalıkları bölümünde muayene olduktan 5 gün sonra Kardiyoloji bölümünde gittiğini ifade eden Sarı, burada muayeneden ücret istediklerini iddia etti. Ücreti vermediği için muayene olmadığını söyleyen Sarı, “12 Şubat günü Kardiyoloji bölümüne gittiğimde hekim yok dediler. 17 Şubat’ta tekrar Kardiyoloji bölümüne gittim. Gittiğimde beni muayene edemeyeceklerini söylediler. Neden diye sorduğumda 30 Lira ücret almaları gerektiğini söylediler. Kardiyolog sekreteri para alacaklarını söyledi. Bu parayı neden istediklerini sorduğumda Sağlık Bakanlığı’ndan konu ile ilgili genelge geldiğini söylediler” ifadelerini kullandı.

Durumdan dolayı mağduriyet yaşadığını bekirten Sarı, “Sağlık raporu alabilmek için Mart ayında sonra heyet raporu gerekiyor. Biz para ödememek için Mart ayından önce raporlarımızı alalım dedik. Ben bu şekilde 5 doktora gitsem 150 lira para vereceğim. Binlerce kişi ehliyetini değiştirecek. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim