Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.yılı çerçevesinde tören düzenledi.

Koronavirüs salgını sebebiyle sade bir şekilde gerçekleşen törene; Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar,CHP İlçe Başkanı Berna Pamukçu ve meclis üyeleri katılım sağladı.

Cumhuriyet Meydanında sosyal mesafe kuralına uygun olarak düzenlenen etkinlik,Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

“23 Nisan aslında 100 yıllık bir destan”

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarını sunarak konuşmasını gerçekleştiren Milletvekili Yaşar Tüzün,“Başta tüm Bilecikli hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.23 Nisan aslında 100 yıllık bir destan. Böylesine bir destanın oluşmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla ve minnetle anıyoruz.”dedi.

“Önemli olan yüreklerdeki kalabalık ve coşkudur”

Atatürk ve Cumhuriyet sevgisinin yüreklerde pırıl pırıl durduğunun altını çizen Belediye Başkanı Semih Şahin ise, “Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.Bu koşullarda bayramımızı az insanla sesiz bir şekilde kutluyoruz ama hepimizin yüreğinde,özellikle çocukların yüreğinde Atatürk sevgisi,Cumhuriyet sevgisi hala pırıl pırıl duruyor.Önemli olan yüreklerdeki kalabalık ve coşkudur.Onun yeterince bu kentte arttığına inanıyorum ve daha da çok artacak inşallah.” İfadelerine yer verdi.

“Bugün egemenliğin tek kişiden alınıp kayıtsız şartsız halka verilişinin 100. Yılı”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar ise Cumhuriyetin 100.yılının özel bir anlamı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Bugün Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.yılını kutlama programı çerçevesinde biz Cumhuriyet Halk Partililer dar bir kadroyla bu anlamla günü kutlamak adına bugün Atamızın manevi huzurunda ona manevi saygımızı göstermek amacıyla çelengimizi koyduk. Saygı duruşumuzu ve İstiklal Marşımızı okuduk. Tabi bugün çok özel ve anlamlı bir gün. Bugün egemenliğin tek kişiden alınıp kayıtsız şartsız halka verilişinin 100. Yıl dönümü. Bizlere bu güzel vatanı bu güzel bayramı hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve bize bu güzel vatanı emanet atma bağlamında canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Balonlar özgürlüğe uçtu

Çelenk sunma töreni sonrasından Cumhuriyet Halk Partisi ailesi rengarenk balonları marşlar eşlinden gökyüzü ile buluştururken,törene katılanlar Belediyenin üstü açık olan otobüsü ile Bilecik turu yaptı.Bilecik turunda koronavirüs salgını sebebiyle evlerinden çıkmayan vatandaşlar

Editör: TE Bilişim