Cafer Elmas 

            22. ve 23. Dönem Milletvekili Yaşar Tüzün’ün milletvekilliği aday adaylığı başvurusu adeta CHP’nin gövde gösterisine döndü. Partide bugüne kadar görünen bölünmüşlük havasının aksine, Tüzün’ün başvuru töreninde a’dan z’ye tüm partililerde ortak bir coşku yaşandı. Tüzün’ün başvurusuna daha önce aday adaylıklarını açıklayan eski il başkanları Av. Çağatay Karaahmet ile Erdoğan Tüfenkçi de katılırken, partililer dosta düşmana birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu özlenen tablo, CHP’nin Bilecik’te en güçlü parti olduğunun göstergesi olarak nitelendirildi.


            Tüzün’e başvurusunda; eski Milletvekilleri Sebahat Vardar ve Mehmet Seven’in yanı sıra, bu güne kadar görev yapmış birçok il ve ilçe başkanları, belediye başkan adayları, milletvekili adayları, belediye ve il genel meclis üyeleri destek verdi. Özellikle, seçimde kritik önem taşıyan Bozüyük’ün yanı sıra tüm ilçe örgütleri tam kadro olarak törene katılarak birlik beraberliğe ortak oldular.

            Törende yaptığı konuşmada, ilk kez aday olurcasına heyecanlandığı gözlenen Yaşar Tüzün, 7 Haziran seçimlerinin ülkemiz için hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Tüzün, partinin birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu belirtti ve önseçimle ilgili olarak “29 Mart'ın kaybedeni olmayacak, kazananı CHP olacak” dedi.

            Neden aday olduğunu tek tek açıklayan Tüzün, insanların; ulaşacağı, dokunacağı, kapısını çalacağı, derdini açacağı, inanacağı, güveneceği, kendini göreceği, “Bizim” diyeceği, “Benim Milletvekilim” diyeceği bir milletvekili olacağını vurguladı.


            Yaşar Tüzün, konuşmasında şunları söyledi:

            “ÇOCUKLARIMIZ, TORUNLARIMIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN…”

            “Güzel ilimizin, güzel insanları; bu kentte yaşayan onurlu yurttaşlarım. Cumhuriyet tarihinin en önemli dönemindeyiz. Ülkemiz kritik bir dönemden ve süreçten geçiyor. Bu ülkenin güzel günlerini, çağdaş, laik, sosyal ve çoğulcu bir Cumhuriyet ve hukuk devleti olarak yeniden inşa etmeliyiz. Bu kritik dönemde, yani bugünlerde hepimizin sorumlulukları var, çocuklarımız için, torunlarımız için ve ülkemiz için bu sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor.

            Bugün Ülkemiz yangın yeri halinde. Ya ülke olarak uçurumun dibini boylayacağız, ya da kararlı ve cesaretli bir şekilde uçurumun kenarından, umuda koşacağız. Umutla, inançla bu yangını biz söndüreceğiz.

            “ÜLKEMİZ AKP’NİN DAYATTIĞI IRKÇI, MEZHEPÇİ, BASKICI, KUTUPLAŞTIRICI POLİTİKALAR İLE YÖNETİLMEKTEDİR"

            Ülkemiz 12 yıldır AKP tarafından dayatılan, ırkçı, mezhepçi, baskıcı, dayatmacı, kutuplaştırıcı politikalar ile yönetilmektedir. Kin, öfke, nefret tohumlarının insanların içinde bu kadar büyütülmesi, insanlar hiçbir dönem birbirlerine öteki diye bakmamıştır. “Dış politikalarda sıfır sorun”, “barış”, “yurt içinde huzur, refah” diye İktidara geldiler. Oysa bugün tüm komşu ülkelerle savaş halindeyiz. Türkiye'yi yoksullaştırılmış ve yolsuzluğa bulaşmış bir noktaya getirdiler. AKP hükümetleri yasama ve yürütmeyi şekillendirmekle kalmamış, Hukuk Devletinin ve Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu ‘Kuvvetler Ayrılığı’ ilkesini yok sayarak kendi çıkarları doğrultusunda bir yargı kuvveti oluşturma çabası içindedir.


“CHP UMUDUN VE DİRENİŞİN ADIDIR”

            Hukuka açıkça müdahale edilmiştir. Hükümet kendilerine muhalif tüm yurttaşları sindirmek ve yok etmek adına hayasız saldırılarını sürdürmektedir. Bu karanlık tablo elbette çaresiz değildir. Bu saldırılara göğüs gerecek ve ablukayı dağıtacak ilerici, yurtsever, aydın ve devrimci kadrolar tarihin kendilerine yüklediği sorumlulukla görev başındadır. CHP umudun ve direnişin adıdır. Kaybettiğinizde değil vazgeçtiğinizde yenilirsiniz. Bu iktidara karşı yenilmeyeceğiz.

            “7 HAZİRAN LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYET'İN SON KULLANMA TARİHİ OLMASIN”

            Cumhuriyeti kuran, insan odaklı, emekten ve özgürlükten yana siyaset üreten CHP'de tecrübelerimi ortaya koyup ilimize ve ülkemize daha fazla hizmet etmek için aday adayı oldum. Politika üretmek için, ilimize daha fazla katkı sağlamak için aday adayı oldum.

            Geçmişte olduğu gibi işçinin, köylünün, memurun, esnafın, emeklinin, emekçinin, yoksulun, gençlerimizin ve kadınlarımızın bildiğimiz sorunlarının çözümünde daha etkin olabilmek için aday adayı oldum.

            Özgürlüklerin en özeli ve vazgeçilmezi olan, düşünce, din ve vicdan özgürlüğüne dokunulmaması için aday adayı oldum. CHP iktidarında işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğu ortadan kaldırabilmek için aday adayı oldum.

            7 Haziran 2015 Laik Demokratik Cumhuriyet'in ve parlamenter sistemin son kullanma tarihi olmasın diye aday adayı oldum.

            Çağdaş yaşamın tüm olanaklarından faydalanan onurlu ve kaliteli bir yaşam vaadi için aday adayı oldum.

            Türkiye'nin neresinde yaşarsanız yaşayın insan olarak eşitiz diyebilmek için aday adayı oldum.

            Özgüvenli, hoşgörülü, kültürlü, sorumluluk sahibi, laik ve demokratik cumhuriyetin birikimlerini içtenlikle benimseyen, özgür bireyler yetiştirebilmek için aday adayı oldum.

            Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer; hiçbir partide uygulanmayan ve olmayan bir demokrasi şöleni yaşayacağız. 29 Mart Pazar günü sandığa gidip Bilecik Milletvekili aday listesini, yani 1. ve 2. sırayı belirleyeceğiz. Ne mutlu ki bizlere, kendi adayımızı kendimiz seçeceğiz.

            Bu önseçim kararı alınmasına katkı veren, belde yönetim kurulu üyelerimize ve belde başkanlarımıza, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarımıza, seçilmiş belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyelerimize, il yönetim kurulu ve il başkanımıza, Bilecik örgütünün talebini yerine getirerek bize ön seçim onurunu yaşatan Genel Merkez yöneticilerimize ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na şükranlarımı sunuyorum.


            “7 HAZİRAN GECESİ SEVİNCİMİZ ŞÖLENE DÖNÜŞECEK”

            Partimizde olması gereken de buydu zaten, bize ve partimize yakışanı yapacağız. 29 Mart'a kadar aday adayları kırmadan, dökmeden, küsmeden ve terketmeden, yani neferi olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar vermeden süreci yürütürsek 7 Haziran gecesi sevincimiz şölene dönüşecektir. Bundan hiç kuşkum yok. Bizler geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde, kampanyayı yürütürsek İlimizden 2 Milletvekili çıkartma şansımız vardır. 29 Mart'ın kaybedeni olmayacak, kazananı CHP olacak. İşte bu duygu ve düşüncelerle, İnançla, Güvenle ve Umutla aday adayı oldum.

            “BEN BU GÜCÜ HALKIMDAN, SİZLERDEN VE PARTİMDEN ALIYORUM”

            Sevgili dostlarım; bir insanın ulaşacağı, dokunacağı, kapısını çalacağı, derdini açacağı, inanacağı, güveneceği, kendini göreceği, “Bizim” diyeceği, “Benim Milletvekilim” diyeceği milletvekilleri olmalı.

            İşte Bilecik'in ve Türkiye'nin böyle milletvekillerine ihtiyacı var. Bu ihtiyacı karşılayabilecek insanlar CHP'de bulunmaktadır. Ben bu gücü halkımdan, sizlerden ve partimden alıyorum.


            “BİR HAYALİM VE BİR DÜŞÜM VAR”

            Bu duygu ve düşüncelerle İnançla, Güvenle, Umutla aday adayı oldum. Umut oldukça, her yeni gün yeni bir başlangıçtır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakanlığında Bilecik ve Türkiye için bir hayalim ve bir düşüm var;

            Mutlu ve umutlu birey, mutlu ve umutlu aile, mutlu ve umutlu toplum, mutlu ve umutlu Bilecik, mutlu ve umutlu Türkiye, mutlu ve umutlu bir gelecek için, her zamankinden daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız olduğu bugünlerde, parti içi demokrasi şöleninde bütün aday adaylarımıza başarılar diliyor, kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olmasını temenni ediyorum.”

            Yaşar Tüzün, sözlerini Büyük Üstat Nazım Hikmet'ten bir alıntı ile tamamladı.

            “Umut bin bir ayaklı, Umut güneşte saklı, Umut edenler haklı, Umut insanın hakkı...”


TÜZÜN’ün aday adaylığı başvuru törenine katılan isimler şöyle: Önceki Dönem Milletvekilleri; Sabahat VARDAR, Mehmet SEVEN, Önceki Dönem İl Başkanları; Metin YAŞAR, Ali Osman DİNDAR, Meral DEMİRSOY, Erdoğan TÜFENKÇİ (Millet vekili aday adayı), Çağatay KARAAHMET (Millet vekili aday adayı), Bozüyük Önceki Dönem İlçe Başkanları; Naci MUMCU, Mahmut FINDIK, İsmail JAN, Metin TORUN, Hüseyin ELMAS, Bozüyük Önceki Dönem Belediye Başkanı Talat BAKKALCIOĞLU, Salih CAMBAZ, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat KAZICI, Bozüyük İlçe Başkanı  İhsan ESEL ve yönetim kurulu üyeleri, Söğüt İlçe Başkanı İsmet TUNCA ve yönetim kurulu üyeleri Gölpazarı İlçe Başkanı Abdullah HÜNKER ve yönetim kurulu üyeleri, Pazaryeri İlçe Başkanı Rıdvan UĞURLU ve yönetim kurulu üyeleri, Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin ÇALIŞKAN ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri Erdoğan YEŞİL, Ali ÇAKIR, İl Genel Meclis Üyeleri, Hikmet TURAN, önceki dönem Merkez İlçe Başkanları Muhittin DEMİRCİ, Metin ÖZBEKER, Burak DEDEOĞLU, Bayırköy önceki Dönem Belediye Başkanı Bayram KABASAKAL, önceki Dönem Meclis Üyesi Selim TEMEL, İl Başkanı Şinasi ÇETİNKAYA ve yönetim kurulu üyeleri, İl Disiplin Kurulu Başkanı Efsun GÖNÜLŞAHİN ve yönetim kurulu üyeleri, Önceki Dönem Belediye Başkan Adayı Faik AKARKARASU, İl ve İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri.

 

Editör: TE Bilişim