CHP Bozüyük İlçe Başkanı Metin Torun ve ilçe yönetimi istifa etti.

Bozüyük ilçe örgütünde sıkıntı olduğunu ve Torun’un istifa edeceğini geçtiğimiz hafta yazmıştık. CHP’nin merkez yönetiminden memnun olmayan Torun’un genel kurulda Muharrem İnce’yi desteklediği, İnce’nin kaybetmesiyle birlikte istifa kararı aldığı iddia edilirken, Metin Torun dün sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak ilçe yönetimi olarak istifa kararı aldıklarını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“30 Mart 2014 yerel seçimlerinde başarılı olamayan Partimizin bu sonuçtaki önemli sorumlusu Yönetim Kuruludur. Sonucu değerlendiren bizler yeni oluşumlara fırsat vermek düşüncesiyle görevden ayrılmayı uygun bulduk.

Ülkemizin içinde bulunduğu ortam Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını zorunlu hale getirmiştir. Cumhuriyetimizin geleceği tehlikededir. Geniş halk kitleleri her geçen gün daha da fakirleşmekte, yolsuzluk ve haksızlıklar artarak devam ederken, birlik ve beraberliğimiz hızla zayıflatılarak borçlu ve ekonomisi en kırılgan ülkelerin en baş sıralarında gösterilmekteyiz.
Yurt sever partililerimizin ve partimizin tüm kademelerinde görev alan yöneticilerimizin gelinen bu durumu göz ardı etme lüksleri bulunmamaktadır. Ülke gerçeklerini özümsemiş, CHP’nin ilke ve Programlarını hayata geçirebilecek nitelik ve çalışkanlıkta olan kadroların öncelikle İlçemizden başlamak üzere tüm yurtta görev almaları için çaba göstermek ve önlerini açmak zorundayız. Bizler bu nitelikteki genç ve yetenekli kadroların daima yanında ve yardımcısı olacağız.

Görev süremizce gece-gündüz demeden partimizin ilke ve idealleri doğrultusunda durmadan ve yılmadan mücadele veren öncelikle kadınlarımıza, gençlerimize üyelerimize ve sempatizanlarımıza sonsuz teşekkür eder, kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük İlçe Yönetim Kurulu”

İstifaya ilişkin CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet'in ne açıklama yapacağı merak ediliyor.

Daha önce gündeme getirdiğimiz haberimiz için:
http://www.yarin11.com/bozuyuk/torun-istifa-ediyor-chp-bozuyuk-secime-gidiyor-h3735.html



Editör: TE Bilişim