Yeni eğitim-öğretim dönemine ilişkin Şeyh Edebali Üniveritesi’nden açıklama yapılırken kayıt aşamasında nasıl bir yol izleneceği ise ayrıntılı olarak anlatıldı. Konuya ilişkin Şeyh Edebali Üniversitesi’nden yapılan açıklamada;

“2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize e-devlet üzerinden kayıtlar 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-Devlet kapısı adresinden yapılacaktır. Öğrenciler e-devlet şifreleri ile adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini tamamlayabileceklerdir. Bu süre içerisinde e-devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar e-devlet üzerinden kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Ayrıca e-devlet kapısı üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerin şahsen Üniversitemize 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında gelmelerine gerek yoktur. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alıp kayıt için gerekli belgelerle birlikte 27 Eylül 2019 tarihine kadar birimin öğrenci işlerine teslim edeceklerdir. E-devlet üzerinden kayıt olacak öğrenciler ayrıntılı bilgilere ulaşabilirler.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize şahsen kayıtlar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında adayların kayıt hakkı kazandıkları birimler için ekli dosyada belirtilen tarihlerde ve adreslerde yapılacaktır. İkinci öğretime yerleşen adayların öncelikle öğrenim ücretini, tahsilat rehberinde belirtilen şekilde yatırmaları gerekmektedir. Mazeretleri nedeniyle ekli dosyada belirtilen tarihte kayıt olmaya gelemeyen adaylar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasındaki diğer günlerde de kayıt yaptırabilirler. Bu süre içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Ancak kesin kayıta mazereti nedeniyle gelemeyecek adaylar noterden vekâlet vermek suretiyle bir başkasına kayıt süresi içerisinde (19-23 Ağustos 2019) kayıt işlemlerini yaptırabilirler. Eksik belgeyle kayıt yapılamaz. Tüm belgelerinizle birlikte kayıt olacağınız gün ilgili birime müracaat ediniz. Şahsen kayıt olacak öğrenciler ayrıntılı bilgilere , kayıt adreslerine de ulaşabilirler.

Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerin ders seçme işlemleri 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında akademik danışmanları tarafından yapılmaktadır. Bu öğrencilerin danışman onayı için danışmanlarının yanına gelmelerine gerek yoktur. Ancak ikinci öğretim öğrencilerinin 20 Eylül 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar öğrenim ücretlerini tahsilat rehberinde belirtilen şekilde yatırmaları gerekmektedir.

Şehit eş ve çocukları ve Gazi ile eş ve çocuklarından Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinden temin edecekleri hak sahiplik belgesini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmeleri halinde öğrenim süreleri boyunca katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacaktır.

Sağlık Kurulu Raporları hakkında yönetmelik uyarınca engelli olduğuna dair Sağlık Kurulu Raporunu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarında program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın engellilik oranı kadar indirim yapılır. Bu kapsamda birinci öğretim öğrencilerinden de program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın katkı payı ücreti alınmaz.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim