Bilecik'te Yöresel Ürünler Festivali’nin başlamasıyla Erzurum, Afyon, Kayseri, Gümüşhane, Hatay, Trabzon, Gaziantep ve Urfa'nın yöresel ürünleri sergilendi. 8 kiloluk dev ekmek görenleri şaşkına çevirdi.

Bilecik merkez Hürriyet Mahallesi Kapalı Pazar alanında kurulan Yöresel Ürünler Festivali'nde başta Erzurum cağ kebabından, Hatay künefesine, Afyon sucuğundan, Kayseri mantısına, Trabzon ekmeğinden, Erzincan tulum peynirine, Gümüşhane'nin pestilinden Urfa kebabına yüzlerce ürün Bileciklilerle buluştu.

Pazar gününe kadar devam edecek olan festivale Bilecikliler yoğun ilgi gösterirken, bir çok yöresel ürünü tatma imkanı buldular. Yöresel Gıda Fuarında çocuklar da düşünülerek lunapark kurulurken deve, midilli ve atlarla güzel vakit geçirme olanağı sağlandı.

" Tüm Bileciklileri buraya bekliyoruz biz sizin için buraya geldik"

Erzurum'dan gelerek cağ kebabı satan Bülent Yozgatlı, "Erzurum'un cağ kebabını getirdik buraya. Erzurum’un yiyemediğiniz lezzetleri Bileciklilerle buluşturduk. Bu çağ kebap sadece kuzu etinden yapılıyor. Erzurum'un yaylalarında büyüyen kuzularımızdan yapılan kebabımız kömür ateşinde pişirerek ikram ediyoruz. Tüm Bileciklileri buraya bekliyoruz biz sizin için buraya geldik. Bu lezzetlerin muhakkak tadına bakın" dedi.

Baharat satıcısı Mert Aksu ise, "Gaziantep’ten geliyoruz. Kendi yöremizin ürünlerini tanıtıyoruz. Baharatlarımızın hepsi kendi imalatımızdır. Tüm misafirlerimizi bekliyoruz" dedi.

Sucuk satıcısı Rıza Yıldız, ise, "Afyondan geldik. Yöresel ürün satıyoruz. Kasap sucuğumuzdur. Müşterilerimizi bekliyoruz" dedi.

"Karadeniz bölgesinin ürünlerini Bilecik'e taşıdık"

Yöresel peynir satıcısı Şevket Kayaalp, Trabzon'dan geldiklerini anlatarak, "Ürünlerimiz kolot peynirlerimiz var, eski Kars kaşarlarımız var, mıhlamalık,  eritmelik tel peynirlerimiz var. Tereyağımız Trabzon’dan geliyor. Mıhlamalık için mısır unumuz var. Fasulyemiz var, çayımız var, teneke peynirlerimiz var, tulum peynirlerimiz var. Yöresel ürünler adına çalışıyoruz. Türkiye’nin her noktasına gidiyoruz. Bu sefer de Bilecik’e geldik. Tüm halkımızı bekliyoruz. İlgi göstermelerini bekliyoruz. Ürünlerimizin gelsinler tatlarına baksınlar, ürünlerimiz kaliteli üründür" dedi.

8 kiloluk dev ekmek görenleri şaşkına çevirdi

Fuarda en çok ilgili 6 buçuk kiloluk Trabzon Vakfıkebir ekmeği ile satıcı Şevket Kayaalp, ekmeğin yüzde yüz organik olduğunu anlatarak, "Trabzon’a özgü bir ekmek. Ekşi mayadır. Tam buğdaydan yapılır. 8 kilodur. Keserek ve tartarak satıyoruz. Osmanlı ekmek diye geçer. Bunu aldığın zaman dolaba koyabiliyorsun. Dolapta saklayabiliyorsunuz. Çok güzel bir ekmektir. İnsanların gelip tatmasını isteriz, almasını isteriz. Dolapta uzun süre durur, dolap dışarısında 1 ay ömrü var" dedi.

Hayat yöresine ait künefe satan İbrahim Yıkıcı ise, "Künefe Hatay’ın tescilli ürünüdür. Ben de kendim Hataylıyım zaten. Künefeyi Bilecik halkına hizmet için ayağına kadar getirmiş bulunmaktayız. Bütün Bilecik halkını ziyarete bekliyoruz inşallah" dedi.

Festival yetkilisi Gülay Kaya ise, tüm Bileciklileri Yöresel Ürünler Festivaline davet ederek, ürünleri satın almalarının önemli olmadığı tadına bakmak için bile fuara gelmelerini istedi.

Öte yandan Pazar gününe kadar açık olacak olan Yöresel Ürünler Festivali'nin ilk gününde ilgi büyük gördü.

Editör: TE Bilişim