Bisiklet ile engellilerin bisikletle trafikte benimsenmesi ve fark edilmesi amacıyla düzenlenen proje kapsamında tandem bisiklete binen bisikletliler, Bozüyük ve Bilecik arasındaki 35 kilometreye pedal çevirdi.

Bisikletlileri Bilecik’te karşılayan Belediye Başkanı Semih Şahin, Başkan Yardımcısı Özgür Algın ve birim müdürleri karşıladı.

Başkan Şahin:

‘’Engelsiz yaşamı bilecik’in her alanına ulaştıracağız’’

Belediye Başkanı Semih Şahin, gerçekleştirilen projede yer alan kişi ve kurumlara teşekkür ederek, ‘’Arkadaşlarımız güzel bir çalışma gerçekleştirdiler. Bilecik’te başlattığımız engelsiz yaşam projesinin ilki olacak ve bunun devamı da gelecek. Bunu genişleterek, tüm engelli grupları için yaparak, onları yaşamın içine dahil edeceğiz. İyi bir başlangıç oldu. Ben tekrar katkısı olan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Başkan Şahin ayrıca çocuklar, eğitim ve özellikle engellilere yönelik bütün çalışmalarda imkanları ölçüsünde katkı vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

‘’Artık engelliler yaşamın her alanında olacak’’

Bilecik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Personeli İsmail Özden ise gerçekleştirilen proje ile artık engellilerin yaşamın her alanında olacağını belirterek, ‘’Bilecik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünde çalışıyorum. Yüzde 90 görme engelliyim. Bilecik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Engelsiz Özgür Pedal Projesi kapsamında Bozüyük ilçesinden Bilecik’e bisikletle engelsiz özgür pedal çevireceğiz. 35 kilometrelik bir yolumuz var. Bütün engelleri kaldıracağız. Artık engelliler, sosyal hayata karışacak. Bisiklet üzerinde olacak, spor yapacak. Bizlere destek veren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Bilecik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Personeli Hakan Yavuz ise Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği ve Bozüyük Özen Bisiklet işbirliğinde tandem bisiklete bineceğiz. Özellikle bisikletlilerin trafikte benimsenmesi ve fark edilmesi konularına vurgu yapacağız. Aynı zamanda engelli bireylerin de sosyal ve toplumsal hayatta olduklarını hatırlatacağız. Önemli bir farkındalık olacağını düşünüyoruz.’’ dedi.

Tandem Bisiklet Hakkında Bilgi

Tandem bisiklet hakkında da bilgi veren Yavuz, ‘’Tandem bisiklet bunu ilk bulan mucitler iki kardeş. Öndeki bisikleti yöneten kişi, arkadaki engelli de bacaklarıyla pedal çevirerek, yardım eden kişiden oluşuyor. O yüzden iki kişi birbirini tamamlayarak, bu bisikleti tasarlamışlar. Görme engelliler arkada oturuyor. Engelli bireyler için vazgeçilmez bir araç.’’ İfadelerini kullandı.

Bozüyük Özen Bisiklet Yetkilisi Murat Yüksekdağ, kardeşi ile birlikte özel olarak tasarladığı tandem bisikletin bu tür bir faaliyette kullanılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, ‘’Biz de böyle bir projeyi duyunca çok sevindik ve gerekli desteği vermeye hazır olduğumuzu söyledik. Bizler de engelsiz yaşama her zaman destek vermeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim