Yargıtay Başkanlığı tarafından 2 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek olan Adli Yıl Açılış Töreni’ne Bilecik BARO Başkanı Halime Aynur’un da katılmayacağı öğrenildi.

     Bilecik BARO Başkanı Halime Aynur, Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılıp katılmama kararının her ildeki BARO’nun kendi inisiyatifinde olduğunu söylerken, Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerektiğini vurguladı.

     Partili Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olamayacağını belirten Bilecik BARO Başkanı Halime Aynur; “Demokratik bir hukuk devletinde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı siyasi iradenin çok üstündedir. 2019 -2020 Adli açılış töreninin her ne sebeple olursa olsun Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak olması, demokrasi, hukuk ve adalet adına onurlu bir mesleğin örgütü olarak inandığımız tüm doğrularla tezatlık yaratacağından davete katılmıyoruz” ifadelerine yerverdi.

     Şuanda 41 BARO’nun Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılmayacağının altını da çizen Bilecik BARO Başkanı Halime Aynur, bu sayının ileriki günlerde artacağını söylerken törene gitmeyen BARO sayısının giden BARO’lara göre daha fazla olacağını aktardı.

Editör: TE Bilişim