Bilecik Belediyesi Türkan Saylan Çocuk Sosyal Tesisi açılışı kurdele kesim töreni ile gerçekleştirilirken, Belediye Başkanı Semih Şahin binanın ilimize kazandırılmasında büyük payı olan ve Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasındaki yerini koruyan Ercan Şirketler Topluluğu ile Bien Seramik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan ve yönetim kuruluna teşekkürlerini sundu.

Büyük bir katımın olduğu açılışta konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediyecilik anlayışında çocuklara yönelik yapılan yatırımların her şeyden daha önemli olduğunu söyledi.

“Çocuklarımızın akılcı bir eğitim almaları çok önemli

Türk Tıp Doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı Türkan Saylan’ın isminin verildiği sosyal tesisin açılışında konuşan Başkan Şahin, “Seçimden önce dediğimiz gibi çocuklar bizim için çok önemli. Bu geçtiğimiz sömestr tatilinde 8 bin öğrenciye tiyatro ve sinema gösterisinde bulunduk. Ben asıl çocuklara yapılan hizmeti hizmet olarak görüyorum.Yani yüzlerce bina, boru, altyapı yapıyoruz ama önemli olan çocukların bir tanesine bir şey yapabilmektir,bu hepsinden daha değerli.

Yine bizim her tür programımızda hep çocuklar öncelikli olacak. Bu merkezin açılışına sadece bir işaret olarak bakıyoruz ve önümüzde bulunan 4 yıl boyunca bunlardan daha çok açacağımızı söylüyoruz. Çünkü çocuklarımızın akılcı bir eğitim almaları çok önemli. Akıllı, düşünen, gelişen, sorgulayan, biat etmeyen çocuklar yetiştirirsek ancak ülkemiz çağdaş, modern bir ülke haline gelebilir. Aksi takdirde diğer çocuklarımızın eğitimine önem vermezsek geleceğimizi kendi elimizle yok etmiş oluruz. Biz Bilecik’te bunun bir başlangıç işareti olmasını ve tüm eğitim birimlerinin kaliteli ve çocuğu her zaman ön plana alan eğitim kurumları halinde yapılmasına öncü olmak istiyoruz. Bunun için tecrübeli bir ekibimiz var. Bütün Bilecik halkının bizi bu konuda destekleyeceğine eminim. Tüm mahallelerimizde bu tür tesisler açacağız.” İfadelerine yer verdi.

“Sosyal desteğimiz olması amacıyla bu tesisi kurduk”

Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever iş adamı Nurullah Ercan ise sosyal tesisise ilişkin yaptığı konuşmasında, “1998 yılından beri Ercan Topluluğu olarak 23. yılın içerisindeyiz. Bu dönemde gece gündüz şirketlerimizi büyütmeye çalıştık. Bilecik halkına da iş yeri desteği vermeye uğraştık. Artık bizde Bilecikliyiz. Bugün hamd olsun bölgede üç fabrika olarak faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Çevre halkına da sosyal desteğimiz olması amacıyla bu tesisi kurduk. Bilecik halkımıza faydalı olmasını diliyorum” dedi.

Sosyal Tesisin açılışına; Belediye Başkanı Semih Şahin, Eski Bakan ve Milletvekili Bahattin Şeker, Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, Bien Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ercan, İş Geliştirme Direktörü Nevrettin Şenyayla ve Mali İşler Direktörü Cengiz Erdinç katılım sağladı.

Çocuk Şenliği’nin de yapıldığı açılışta katılımcılar sosyal tesisini gezerken miniklere müzikler eşliğinde pamuk şekeri ikramı ve yüz boyama işlemi yapılırken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Ayrıca açılışta katkılarından dolayı Ercan Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan’a Belediye Başkanı Semih Şahin plaket takdim ederken,Nurullah Ercan ise Başkan Şahin’e seramikten yapılmış Atatürk portresi hediye etti.

Editör: TE Bilişim