İlimize vatani görevini yapmak üzere geçtiğimiz gün gelen acemi erlerin Zabıta ekipleri tarafından otogarlardan ve YHT’den alınarak belediye araçları ile nizamiyeye teslim edildiği öğrenilirken, teslim edilen askerlerin sağlık ekipleri gelmediği gerekçesi ile içeriye alınmadığı öğrenildi.

35 ASKER GÖZLEM ALTINA ALINDI

  Bilecik'te geçtiğimiz gün acemi askerliğini yapmaya gelen yaklaşık 3 bin 500 asker çarşı merkezinde gezdikten sonra birliğine teslim olmaya gitti. Nizamiye önünde yüksek ateş, boğaz ağrısı ve öksürüğü olan 35 askerin hastanede gözlem altına alındığı öğrenildi.

BAŞKAN ŞAHİN TALİMAT VERDİ

 Yaşanan olay sonrası Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, acemi askerlerin vatandaş ve Bilecik esnafı ile direk temasları olmaması sebebiyle zabıta ekiplerini görevlendirerek, yeni ve eski otogarlar şehirlerarası otobüslerle ile Yüksek Hızlı Tren ile kentte gelen acemi askerleri ücretsiz olarak belediye ait minibüsler ile 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’nı taşındı.

Zabıtaların nizamiye girişine bıraktığı acemi askerler sağlık ekipleri gelmediği gerekçesi ile içeri alınmadığı ve 09.30'da gelmelerine yönelik söylemde bulundukları öğrenirken burada beklemekten sıkılan askerler yine çarşıya inerek, kentti gezmeye başladıkları gelen bilgiler arasında yerini aldı.

“KURUMLAR ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMELİ”

Bilecik esnafı ve vatandaşlar zabıtanın bu görevi üslendiği için teşekkürlerini sunarken, askeriyenin yapması gereken çalışmayı zabıtanın yaptığını belittiler. Vatandaşlar şu hassas dönemde tüm kurumların üzerine düşen görevlerini yerine getirmeleri istedi.

Editör: TE Bilişim