Bilecik kamuoyunun yakından takip ettiği ve uzun zamandır yapımı devam eden Bilecik-Yenişehir karayolu ile ilgili kamulaştırma çalışmaları ve geçtiğimiz ay yapılan yeni ihale ile yolun biteceği yönünde umutlar canlanmışken, yargıdan gelen karar umutları yeniden söndürdü. Kamulaştırma bedelleri ödenmediği için tüm kamulaştırma davasının reddedildiği öğrenildi.

Bilecik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davalarda davacı vekiline uygun tebliğ olunduğu verilen kesin süre içerisinde kamulaştırma bedelinin depo edilmediği anlaşıldığı, gerekçeli iş yoğunluğu nedeniyle HMK 294/4 maddesi uyarınca bir ay içersinde açıklamak üzere açılan kamulaştırma davasının REDDİNE karar verildiği öğrenildi.

Bursa Bölge Adli Mahkemesi istinaf yolunun açık olduğu belirtilen karar sonrası kamulaştırma davasının reddedilmesi ise hızla bitirilmesi beklenen Bilecik-Yenişehir yolunun yine başka bahara kalması olarak yorumlandı.

Yaklaşık 70 kişinin ayrı ayrı dava açtığı ve tüm kamulaştırma davasının red olması ile yolun durdurulmasının yanısıra her dosyanın avukatlık ve mahkeme masrafının da devletten alınacağı gelen bilgiler arasında.

Yaklaşık 12 yıldır yapımı devam eden, birçok kez ihalesi iptal edilen, siyasiler ve bürokratlar arasında polemik konusu haline gelen, son zamanlarda da ödenek sıkıntısı yaşanıp yaşanmadığı konusunda bir tartışma başlatılan Bilecik-Yenişehir yolundaki son çalışmalarda 28 kilometrelik kısım asfaltlanmış ve çalışmalar durmuştu. İhalesi bir yapılıp bir iptal edilen yol için geçtiğimiz günlerde Bursa eski Milletvekili ile yola ilişkin yaşadığımız diyoloğu yazmış ve yola Bursa özellikle İnegöl’ün engel olduğunu duyurmuştuk.

Bu iddialar üzerine AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak haberimize atıfta bulunup, bir taraftan olsun der gibi gözükürken diğer taraftan olmamasından memnuniyet duyanlara ve gerçek dışı yorum ve haber yapanlara rağmen söz verdikleri gibi Yenişehir-Bilecik yolunun 04.11.2019 yılında ihalesinin yapıldığını ve bu güzel haberi Bursa Milletvekili kardeşi ile paylaştıklarını ve söz verdikleri gibi yolu bitirip hemşerilerinin hizmetine sunacaklarını, gerçek dışı yorum ve haberlerle hemşerilerinin moralini bozanlarıda kınadıklarını yazmıştı.

Ardından biz de 12 yıllık gazete arşivlerimizi yayınlayarak defalarca ihale edilen ve bir türlü bitirilmeyen yolu Yağcı’nın verdiği kendi demeçleri ile yayınlamıştık.

12 yıldır bitirilemeyen yolun son yapılan ihale ile tamamlanması beklenirken, yine mahkeme engeline takıldı.

Bilecik 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen yaklaşık 70 kişinin açtığı ayrı davalarda davacı vekiline uygun tebliğ olunduğu, verilen kesin süre içerisinde kamulaştırma bedelinin depo edilmediği anlaşıldığı, gerekçeli iş yoğunluğu nedeniyle HMK 294/4 maddesi uyarınca bir ay içerisinde açıklamak üzere açılan kamulaştırma davasının REDDİNE karar verildiği öğrenildi.

Bursa Bölge Adli Mahkemesi istinaf yolunun açık olduğu belirtilen karar sonrası kamulaştırma davasının reddedilmesi bitirilmesi beklenen Bilecik- Yenişehir yolunun yine başka bahara kalması olarak yorumlandı.

Bu karar karşısında sosyal paylaşımları ile doğruları yazdığımız için bizleri kınayan, Bursa Milletvekili ile poz verip atıp tutarak mangalda kül bırakmayan AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın ne gibi bir paylaşım yada açıklama yapacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim