Yaklaşan Söğüt Ertuğrulgaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri ile Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Sanat Festivali’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelme ihtimalinin olduğu öğrenildi.

        Bugün yapılacak İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısında Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın bizzat söz alarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşu ve Şeyh Edebali Kültür ve Sanat Festivali’ne davet edeceği öğrenildi.

AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ile birlikte Başbakanın ilimize gelmesi talebinde bulunacak heyet bugün sabah yola çıkacak. Diğer yandan Söğüt Şenliklerine katılması için AK Parti Milletvekili KİT Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz’ın Söğüt Belediye Başkanı ile birlikte Başbakanlık özel kalemine davetiye bıraktığı ve Başbakan Erdoğan’ın davet edilmesi için Poyraz’ın  ayrıca özel davette bulunacağı öğrenildi.

Bilindiği gibi, Başbakan’ın Söğüt’e en son geldiği sene birtakım olumsuz olaylar yaşanmış ve yeğeni tartaklandığı için ilimizdeki birçok Emniyet görevlileri sürgün dahi edilmişti.

Yaşanan kargaşanın tekrarlanmaması için yıllardır alınan özel güvenlik önlemleri neticesinde Söğüt’te son yıllarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Geçtiğimiz yıl kortej yürüyüşünde hiçbir zaman Söğüt Şenliklerini kaçırmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile törenlere katılan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve protokol beraber yürümüşlerdi.

Fakat yaklaşan seçimler öncesi Başbakan Erdoğan’ın özellikle Söğüt Şenliklerine katılma ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim