AK Parti il örgütü geçtiğimiz günlerde ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarının kesinleşmesinin ardından önceki akşam Bilecik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde tanıtım toplantısı düzenledi.

Belediye Başkan adaylarının tanıtımının yapıldığı toplantıda merkez, ilçe ve belde Belediye Başkan adayları kendilerini tanıtarak 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimleri kazanarak 11’de 11 yapacaklarını belirttiler.

Her Belediye Başkanı’nın ayrı ayrı sahneye çıkarak kendisini tanıttığı toplantıda ilk olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkan adayı Fatih Bakıcı, kendisini Belediye Başkan adayı olarak gösteren tüm AK Partili yetkililere teşekkür etti. 13 aydır Bozüyüklülere hizmet etmenin gururunu yaşadığını belirten Bakıcı, Bozüyük’te AK hizmetleri gerçekleştirmek için büyük uğraş sarfettiğini söyledi. Bu görevi süresince güzel Bozüyük’ü temsil etmenin onurunu yaşadığını belirten Bakıcı, ilçenin en önemli sorunlarına el attıklarını belirterek, Mart ayı içerisinde Bozüyük’ün Terminali’nin açılışını gerçekleştireceklerini belirtti. Bakıcı, “11 tane proje gerçekleştirmenin gerektiği kanaatine vardık. 3 tane mahalle konağının temelini attık, kent ormanını hayata geçirdik, sentetik sahalarımızı halkımızın hizmetine sunduk, büyük bir yaşam alanı olan 4 Eylül parkımız her türlü alanları ile hizmete girdi. 44.000 bin m2 olan Yeşilkent yaşam alanını da hizmete soktuk. Bozüyük için çalışan herkese hizmet etmek istiyorum. Kimseyle kavgamız ve çekişmemiz yoktur’ dedi.


Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da siyasetin, hayalleri, hedefleri, heyecanı, inancı sevgisi, aşkı, olan insanların işi olduğunu ifade ederek "Başta, Başbakanımız olmak üzere bu memleket, millet ve bu beldeler adına ne hayallerimiz bitti, ne heyecanımız tükendi, ne sevgimiz azaldı. Her geçen gün daha da fazlalaşıyor" dedi.

2004 yılından 2014 yılına kadar Cenab-ı Allah’ın takdiri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile bu onur duyduğu görevi yaptığını belirten Yağcı, heyecanının hiç bitmediğini daha nice yıllar aynı azimle, aynı sevgiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Yağcı, “bizler biriz, beraberiz birlikte Bileciğiz. Hep birlikte daha iyiye, daha güzele, daha güzel bir Bilecik’e kavuşmayı diliyorum” dedi.

Osmaneli’de Mehmet Isıkan’ın yerine Belediye Başkan adayı gösterilen Münür Şahin de yaptığı konuşmada, ‘Fatih kardeşim en genç Belediye Başkanı olarak sizleri selamladı bende en yaşlı belediye başkan adayı olarak sizleri selamlıyorum. Seçimlerde uygulayacağımız politika 2023 yılı hedeflerimizi ortaya koymak şeklinde olacaktır. Bölgesinde güçlü, dünyada güçlü bir Türkiye, bölgesinde lider ve dünyada lider bir başbakana sahibiz. Seçimlerde yakışan sonucu almak zorundayız. Bilecik’te 11'de 11 yaparak bu seçimleri tamamlayacağız. Biz Osmaneli olarak 2023 yılı hedefini şöyle koyuyoruz. 2023 yılında 50 bin kişinin yaşadığı, sanayileşmiş tarih ve kültür kenti Osmaneli’yi yaratmak hedefimizdir” dedi.


Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş kısa bir konuşma yaparak Söğüt’te yaşayan insanlara hizmet etmenin kendisine onur verdiğini söyledi. “Herşeyin bir sonunun gelmesi lazım” diyen Osman Güneş, hizmetin sonunun gelmeyeceğini söyledi. Bir yerde dur demek gerektiğini belirten Güneş, “Belediye Başkanlığı için dur dedik yeter dedik 1. Osman dönemini kapattık inşallah 2. Osman dönemiyle devam edeceğiz’ dedi.

Söğüt’te Osman Güneş’in yerine aday olarak gösterilen Osman Yılmaz da yaptığı konuşmada, seçimlerin hayırlı olmasını  temenni etti. Türkiye’nin partisi AK Parti’nin dünya lideri ve ekibiyle birlikte 2 yıldır Çaltı Belediye Başkanı olarak görev yapmakta olduğunu belirten Osman Yılmaz, laf değil hizmet üreterek tarihi yaratan partisinde bu görevi yapmaktan gurur duyduğunu söyledi. Çaltı beldesinde 2 dönemdir kendisini seçen tüm vatandaşlarına teşekkür eden Osman Yılmaz, abisi bildiği Osman Güneş’in ışığından faydalanarak bu görevi sürdüreceğini belirterek, ‘Abi gönlün ferah olsun, yaptığın hizmetleri en iyi şekilde devam ettireceğiz’ dedi.


Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın’da yaptığı konuşmada, 2004 yılından beri siyaset yapmakta olduğunu belirterek, il genel meclis üyeliği yaptığını, köylere hizmet götürdüklerini söyledi. 2009 yılında Pazaryeri’nin merkezinin AK Parti hizmeti ile tanışmadığı için Pazaryeri’nin merkezini değiştirmek ve geliştirmek için yola çıktıklarını belirten Muzaffer Yalçın, “halkımız bize güvendi, Bilecik ilçelerinde AK Parti’ye en fazla oyu Pazaryeri’nde verdi. Şuanda aradan 5 yıl geçti AK Parti hizmet anlayışını halkımıza verdik AK Parti kadroları olarak Pazaryeri’ne her dönemden daha fazla hizmet geldi. Biz Pazaryeri olarak hazırız bu çıtamızı koruyacağız ve AK Parti’ye en fazla oy veren ilçe yine olacağız’ dedi.

Gölpazarı Belediye Başkan adayı Semih Yavuz da yaptığı konuşmada, ‘diğer Belediye Başkan adayları gibi aynı konumda olmadığım için yaptıklarımdan bahsedemeyeceğim. İnşallah Gölpazarı’nı yaptığımız hizmetlerle en iyi yere getireceğiz’ dedi.

İnhisar Belediye Başkan adayı İsmail Cambaz, en iyi hizmetleri yapmak için yeniden aday olduklarını belirterek 30 Mart akşamı da bu coşkuyu aynı şekilde yaşamayı amaçladıklarını belirtti.



Yenipazar Belediye Başkan adayı Cengiz Arıkan’da, daha çok iş yapacaklarına inançlarının sonsuz olduğunu söyleyerek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi 30 Mart’ta inşallah sandıkları patlatacağız” dedi.

Vezirhan Belediye Başkan adayı Yusuf Fidan da, 3 dönemdir bu kutsal görevi kendisine veren tüm parti yetkililerine teşekkür etti. Fidan, “ 30 Mart’ta 11'de 11 yapıp Ankara’ya güzel bir selam götüreceğiz’ dedi.

Bayırköy Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman da yaptığı konuşmada, kendisine güvenen herkese teşekkür etti. Kimsenin başını öne eğdirmediklerini, söz verdikleri hangi iş varsa o işi bitirmeye söz verdiklerini belirterek bugün altyapısını, doğalgazını, havuzunu,  sosyal tesisini bitirmiş, diğer çalışmalarının büyük çoğunluğunu bitirmekte olan bir Belediye olarak karşınıza çıktık ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz’ dedi. Yaman, “Bayırköy AK Partili Belediye ile yönetilmeye devam edecek size bunun sözünü veriyorum” dedi.

Dodurga Belediye Başkan adayı olan Selim Tuna da, kendisine 2007 yılında AK Parti’de Gençlik Kolları Başkanı görevi verildiğini belirterek, 2011 yılında belde başkanlığı görevinde getirildiğini, 2013 yılında başvurusunu yaparak 2014 yılının Ocak ayında genel merkezinin başkanlığını onayladığını belirtti. Bu sefer Dodurga’yı kazanacaklarını belirten Tuna, “şimdi eskisinden çok güçlüyüz. Dodurga’da yürümek ve koşmak gibi bir şansımız yok. Diğer partilere karşı depar atmak zorundayız. Herkesten destek bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, Bilecik Merkez İlçe Başkan Adayı Selim Yağcı, Bozüyük Adayı Fatih Bakıcı, Osmaneli Adayı Münür Şahin, Söğüt Adayı Osman Yılmaz, Pazaryeri Adayı Muzaffer Yalçın, Gölpazarı Adayı Semih Yavuz, İnhisar Adayı İsmail Cambaz, Yenipazar Adayı Cengiz Arıkan, Vezirhan Adayı Yusuf Fidan, Bayırköy Adayı Mustafa Yaman ve Dodurga Adayı Selim Tuna sahneye çıktı ve fotoğraf çekindi.

Adeta gövde gösterisine dönüşen gecede birlik ve beraberlik mesajı ön plana çıkarken, merkez de dahil olmak üzere tüm ilçelerle birlikte 30 Mart yerel seçimlerinde 11’de 11 yaparak Ankara’ya en güzel selamın götürüleceğinin altı çizildi.

Editör: TE Bilişim