2015 yılında 26. Dönem Bilecik Milletvekili aday adayı olan Hatice Enginar’ın dolandırıcılıktan suçüstü yakalanarak gözaltına alınmasının ardından tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi.

Tuzla Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumlarının ihalesini kazanarak taşeron yapma ve işe yerleştirme vaadiyle sahte evrak düzenleyerek vatandaşları kandıran ve iddiaya göre bu işlemler karşılığı usulsüz para topladığı tespit edilen AK Parti Bilecik Milletvekili aday  adayı Hatice Enginar tutuklandı.

İstanbul AK Partili Tuzla Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumlarının ihalesini kazanarak taşeron yapma ve işe yerleştirme vaadiyle  sahte evrak ile vatandaşları kandıran, iddiaya göre bu işlemler karşılığı usulsüz para topladığı tespit edilen Hatice Enginar, suçüstü yakalanarak gözaltına alınmıştı.  Kendisini İstanbul'da yaşayan Bozüyüklü iş kadını olarak tanıtan Hatice Enginar, 2015 yılında 26. Dönem Milletvekili olmak için Bilecik'e gelerek AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmuş olması ve bu iddialar ile gündeme oturması Bilecik kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Enginar'ın, Belediye Başkanı’nın eşinin Başkanlık ettiği Gönül Evleri Derneği yönetiminde ve AK Parti Tuzla Kadın Kolları’nda da görev aldığı gelen iddialar arasında yerini almıştı.

Tuzla Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumlarının ihalesini kazanarak taşeron yapma ve işe yerleştirme vaadiyle vatandaşları kandıran ve iddiaya göre bu işlemler karşılığı usulsüz para topladığı tespit edilen AK Parti'nin Bilecik'ten milletvekili aday adayı olan Hatice Enginar, ile birlikte Cihan K., Mehmet Y. yerinde vatandaşlardan para alırken, Tuzla Emniyeti’nin başarılı operasyonu ile  suçüstü yakalanmışlardı.

Tuzla Kaymakamı,Tuzla Belediye Başkanı ve Tuzla Belediye Müdürlerinin imzalarını kullanarak sahte evrak düzenleyen şahıslar Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alınmışlardı. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şahıslar Adliye’ye sevk edilmelerinin ardından şüpheli AK Parti Bilecik Milletvekili aday adayı Hatice Enginar ve Cihan K. tutuklanarak Bakırköy ve Maltepe Cezaevleri’ne gönderilirken, diğer şüpheliler Ahmet Y.ve Mehmet Y.adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim