Koronavirüs hastalığı sebebiyle Bilecik Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yatmakta olan ve durumu gittikçe ağırlaşan Kazım Atay’ın ailesi kan plazması yardım çağrısında bulundu.

Bayırköy Beldesi’nde ikamet eden Kazım Atay isimli vatandaş, 6 Nisan Pazartesi günü yüksek ateş şikayeti sebebiyle Bilecik Devlet Hastanesi’ne gitmiş ve Koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucunda tedavi altına alınmıştı.

Yoğun bakım ünitesinde Koronavirüs tedavisi devam etmekte olan Kazım Atay’ın durumunun ağırlaşması sonucunda kan ihtiyacına gerek duyuldu. Durumu her geçen gün daha da ciddileşen Kazım Atay’ın ailesi acil A grubu kan plazmasına ihtiyaç olduğunu duyurdu.

Kazım Atay’ın yakınlarının sosyal medya üzerinden başlattığı kan plazma çağrısına henüz yanıt gelmediği öğrenilirken, Kazım Atay’ın oğlu Mehmet Atay, “henüz kan plazması bulamadık” derken, daha önce Koronavirüse yakalanmış ve hastalığı atlatmış olan vatandaşlara A grubu kan plazması bağışında bulunulması yönünde çağrıda bulundu.

Bu noktada ellerinin bağlı kaldığını söyleyen Atay, Kızılay’dan haber beklediklerini söylerken, vatandaşlara kan bağışı yapması çağrısını yeniledi.

Editör: TE Bilişim