Osmaneli İlçesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde saat 21.00’de düzenlenen İstiklal Marşı okuma etkinliği renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Sosyal mesafe kuralına uyularak yapılan etkinliğe ilçedeki kurum ve kuruluşlar katılım sağlarken, vatandaşlar ise evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular. Diğer yandan Tekke Seyir Tepesi’nden havai fişek gösterisi gerçekleştirilirken,4 pare top atışı ile 23 Nisan coşkusu hat safhaya çıktı.

Osmaneli Belediyesi’nden İstiklal Marşı’nın okunmasına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Osmaneli ilçesinin en büyük karakteristik özelliği Milliyetçi ve Atatürkçü vatansever insanların yaşadığı,15 Temmuz’da reisin çağrısını beklemeden meydanları doldurmuş,1980 öncesinde tek terör olayının olmadığı, devletini, bayrağını, vatanını, milletini seven özelliğe sahip olması.

Bugün koronavirüs tedbirlerine uyarak sokak sokak dolaşarak çocukların ve halkın bayramını kutlayan Kaymakam ve Belediye Başkanı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Gece saat 21’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın finali tüm Osmaneli halkının balkonlarından katılımıyla saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile sona erdi. Kaymakamımız Naif Yavuz, Belediye Başkanımız Münür Şahin, Milli Eğitim Müdürü, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanının katıldığı ve koronavirüs tedbirlerine uygun hareket edildiği programda önce Osmaneli Belediyesi Tekke Seyir Terasından havai fişek gösterisinde bulunuldu, ardından 4 pare top atışı ile devam eden organizasyon, şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı ile sona erdi.”

Editör: TE Bilişim