Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Bandırma Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Bursa ve Bilecik'te bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Bursa'nın Yenişehir ve Bilecik'in Osmaneli ilçelerindeki bazı taşınmazların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Diğer yandan Osmaneli’de T1,T2, T3, T4,T5,T6,T7,T8,T9 ve T10 tünelleri hızla açılıyor. Osmaneli ilçesinde mezarlıktan başlayarak TOKİ kavşağına kadar 3.000 metrelik bir mesafe ile gececek T1 tünelinin de delme işlemleri başladı.

Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Genel Meclisi Üyemiz Alper Karadağ, Çevre Müdürü Sabri Yılmaz, İtfaiye Müdür V.Ahmet Turan ve T1, T2, T3 tünellerinin Kalyon İnşaat altında yüklenicisi Dağcan A.Ş. şantiye yöneticisi Murat Polat T1 tünelindeki delme çalışmalarını incelediler.

Başkan Şahin, yaptığı açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla hızla ilerleyen Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Bandırma YHT hattı çalışmaları ile Osmaneli şantiye alanına döndü.

Tünellerde kurulan şantiyelerlerde birçok çalışan ve iş makinaları ile hızlı bir çalışma yapılıyor. Osmaneli ilçemiz için çok değerli olan proje ile ilçemizde hızlı bir değişim süreci yaşayacağız. İlçemizde tüm oteller dolarken mevcut ticaret hacmimizde de hareketlilik arttı. Osmaneli Belediyesi olarak YHT çalışmalarına her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim