Bilecik’te yıllar önce Ertuğrulgazi Lisesi Endüstri Meslek Lisesi ve Bilecikspor’da basketbol oynayan oyuncuların gösteri maçına hazırlandığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştuk.

Gençlere basketbolu sevdirmek, basketbol ruhunu yeniden canlandırmak adına yapılması planlanan  gösteri maçına, ilimizin önemli ve renkli simalarının yanı sıra eski milli basketbolcular ve uluslar arası üne sahip oyuncular da katılacak.

İlimizde basketbolun duayenlerinden Hakkı Küçük, devamlı görüştükleri milli basketbolcular Orhun Ene, Zeynep Gül Ene, Emre Dağdelen ve Cihan Sever Yeşildağ’ın yanı sıra, uzun yıllar ülkemizde forma giymiş efsane pivot Mirko Miliçeviç’in de maça katılabileceğini söylemişti. Maça katılıp katılmayacağı merak konusu olan Miliçeviç’ten gösteri maçı için olumlu yanıt geldi.

Facebook hesabından yarın11.com internet sitemizdeki haberi paylaşan Hakkı Küçük’ün gönderisinin altına yorum yazan Miliçeviç, maça katılacağını belirtti ve herkese selamlarını iletti.


Maç Günü Belli Oldu: 6 Eylül

 Bu arada veteranların yapacağı gösteri maçının tarihi de belli oldu. Daha önce 19 Mayıs’ta yapılması planlanana fakat Soma’da yaşanana üzücü olay nedeni ile ertelenen gösteri maçı, Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluş tarihi, ayrıca Ertuğrulgazi Lisesi mezunları buluşma günü olan 6 Eylül olarak belirlendi.

Formalar Hazır

Projeyi beğenen ve destekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, veteranlar maçı için beyaz ve kırmızı olmak üzere iki takım forması daha yaptırdı. Geçtiğimiz günlerde kent ormanında gerçekleşen ön görüşme toplantısında, Yağcı’nın hazırlattığı formalar veteranlara gösterildi ve beğeniyle karşılandı.

 

Editör: TE Bilişim