Cafer Elmas

Bilecik 1. Amatör Ligi’nin başlamasına sayılı günler kala, ligin iki iddialı takımı Bilecikspor ve Edebalispor’un ligden çekilecekleri yönünde çıkan haberler futbol severleri hayal kırıklığına uğrattı. Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, daha önce lige katılmayacağını duyurduğumuz Edebalispor hakkında açıklama yapmış ve Ahmet Subaşı’yla görüştüğünü söyleyerek Edebalispor’un lige katılacağını ifade etmişti.

Bu açıklama üzerine mikrofon uzattığımız Edebalispor Başkanı Ahmet Subaşı, Engin Toku’yla görüşmeleri olduğunu doğruladı ancak ligden çekilme kararını bu görüşmeden sonra aldığını ifade etti. Bilecik’in önde gelen isimlerinden destek görmemekten yakınan Subaşı, eğer önümüzdeki hafta sonuna kadar kulübe destek sağlayacak isimler çıkmazsa bu sene ligden çekileceklerini doğruladı. Subaşı gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

 “Geçen sene takımı kurduk, 2 sezon üst üste namağlup şampiyon olduk, takımı buralara kadar getirdik. Bilecik’te güzel bir hava yakaladık aslında ama biz istediğimiz desteği siyasilerden olsun, bürokratlardan olsun, Bilecik’in önce gelenlerinden olsun hiçbirinden göremedik. Bu yüzden içimizde bir burukluk oldu. Bu işler maddiyata dayalı işler. Bilecikspor’a, Bilecik’teki kulüplere gönül verenler manevi olarak ellerinden geleni yapıyorlar ama maddi olarak elini cebine atan yok. Burada sadece birkaç fabrika sahibi ağabeyimiz geçen sene biraz destek oldular, onun haricinde takımı tek başıma ben sırtlandım. E tabi bunlar bizi biraz üzdü ve yordu. Daha sonra takımı bu sene lige çıkartmama kararı aldık. Engin Ağabeyimiz öyle bir açıklama yapmış ama, herhalde tarihleri karıştırıyor ya da günleri şaşırdı. Sizin gazeteniz nereden duydu bilmiyorum ama benim takımı çıkartmayacağım doğrudur. Engin Ağabey’in de şöyle bir doğruluk payı var, aramızda öyle bir konuşma geçti ama sizin gazetenizde çıkan yazıdan önceydi. Gazetede çıkan yazıdan sonra Engin Ağabey’le öyle bir şey konuşmadık. Hatta biz Batuhan arkadaşla da görüştük bundan birkaç gün önce, o da takımı çıkartmayacağını söyledi. Aramızda öyle bir konuşma geçti. Ben de bu şartlarda düşünmediğimi söyledim. Çünkü, biz namağlup şampiyon olmuşuz, takımı bir yerlere getirmişiz, Bilecik’te futbolu yaşatmaya çalışırken, taraftarlarımızı hariç tutuyorum, kimseden ne maddi ne manevi bir destek görmedik. Bu da bizi tabiki çok üzdü. Ama dediğim gibi, Engin Ağabeyimizle aramızda öyle bir konuşma geçti ama sizin gazetenizde çıkan yazıdan önceydi.”

Edebalispor lige katılacak mı?

“Şu dakika itibariyle, takımımız Edebalispor 1. Amatör’e katılmayacak. Engin Ağabey’in söylediği gibi, kulüpte 150’ye yakın spor yapan gencimiz var. Bunların spor yapması açısından, Bilecik’te futbolun yaşaması açısından kulüplerin ayakta kalması önemli. Bakın bir de şöyle bir şey var. Bozüyükspor da direkt amatöre düşüyor bu sene 1. Amatör’de şampiyon olan takım muhtemelen baraj maçı oynamadan BAL’a yükselecek. Bu da çok büyük bir avantaj ama dediğim gibi, en azından birilerinin arayıp sorması lazımdı. “Ya kardeşim, siz bu takımı aldınız, namağlup şampiyon yaptınız, bu güne kadar getirdiniz, tebrik ederiz. Önümüzdeki sezon için ne yapabiliriz? Bundan sonra yapılması gerekenler nedir? Biz de bu işin ucundan tutalım” diyen olmadı. Ben hep söylüyorum benim için Bilecikspor yada Edebalispor olması hiç fark etmiyor. Ben elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Bu saatten sonra birileri arayıp, gel kardeşim şunu şöyle yapalım, bunu böyle yapalım, bu takımı Bölgesel Lige çıkaralım derse, maddi manevi destek olursa biz de takımımızı çıkarırız ama şu saat itibariyle dediğim gibi maçlara çıkmayı düşünmüyorum.”

Bilecikspor’un durumu nedir? Batuhan Bey’le telefonda görüştük biraz önce kendisi bu konuyla ilgili yazılı açıklama yapacağını söyledi. Siz kendisiyle ne görüştünüz?

“Biz Batuhan’la oturduk bir çay içtik. Çok uzun bir görüşmemiz olmadı. O da yalnız bırakıldığından bahsediyor. Kendisi Bilecikli değil. Ama ben Batuhan’la oturduğumda onun samimiyetini anlayabiliyorum. Bilecik’te iş yapıyor. Bilecik’ten ekmek yediğini söylüyor. Bu yüzden bu işe kalkıştığını söylüyor. Futbolu da seviyor. Hepimiz gibi onun içinde de futbol sevgisi var. Bir şeyler yapmaya çalıştığını söylüyor ama anladığım kadarıyla verilen sözlerin hiçbirinin tutulmamış. Destek yerine köstek olunduğu için böyle bir karar aldığını düşünüyorum.” 

Editör: TE Bilişim