15 Temmuz hain darbe girişiminin kahraman Türk milleti tarafından engellenmesi nedeniyle, düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü anma programı Söğüt’te coşkuyla kutlandı.

Şehitlik ziyareti ile başlayan program Hükümet konağı önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Sergisinin açılışı ve Çelebi Sultan Mehmet Camisinde tüm şehitlerimiz için Mevlid-i şerif okunmasıyla devam etti.

Program daha sonra akşam saatlerinde Ertuğrul Gazi Türbesi önünden Söğüt Hükümet Konağı önüne mehteran takımı eşliğinde Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti.

Söğüt Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen programa Söğüt İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, eşi Çiğdem Tuncer, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, eşi Gülten Sever, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yıldırım, Jandarma Ulaştırma Eğitim Merkez Komutan Vekili Jandarma Albay Haydar İrban, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayıp Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mehteran gösterisi ile devam etti. İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer’in günün anlamına binaen konuşmasının akabinde şiir dinletileri, 15 Temmuz darbe kalkışması belgeselinin izlenmesi, İlçe Müftülüğü tarafından şehitlerimiz anısına dua edilmesi ile tüm camilerde Sala okunması ve alanda bulunan vatandaşlarımıza pilav ikramı ile program son buldu.

Editör: TE Bilişim